Реклама / Ads
15| 4573 |23.02.2015 НОВИНИ

Без виновни за изчезналите тефтери на Златанов

.
Филип Златанов Източник: Булфото
Няма отговорни за мистериозно изчезналите тефтерчета с политически поръчки, иззети от бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов.
 
Това е окончателното заключение на проверката по случая, разпоредена от градския прокурор на София Христо Динев в началото на декември, съобщиха пред медиите от държавното обвинение.

"В случая не са установени данни за извършено нарушение от страна на водещия разследването или други длъжностни лица във връзка със съхранението или предаването на конкретни веществени доказателства. Следва да се посочи, че няма законово изискване и специални правила за приемането и предаването на писмени доказателства", уточни говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Павел Панов.

Констатация е била потвърдена и от Софийската апелативна прокуратура, където "материалите по преписката са били изпратени за запознаване и анализ", уточниха още от СГП.

Проверката беше назначена от главния прокурор Сотир Цацаров в началото на ноември миналата година. Тя трябваше да даде отговор на въпроса защо бившият ръководител на ССлС Петьо Петров не е уведомил за изчезването на тефтерите прекия си началник Христо Динев, градски прокурор на София, и главния прокурор Цацаров.

В края на декември, Златанов получи три години и половина затвор от Софийският апелативен съд. Той бе осъден за това, че не е публикувал на страницата на комисията сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и не е качил решение срещу бившата зам.-шефка на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова. Още при изчезването на тефтерчетата се разбра, че няма правила за приемането и предаването на писмени доказателства.

Тефтерчетата на Златанов, в които той си записвал указания на властта кой да бъде “ударен” и кой “оправен”, изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев на 5 ноември. Той ги взел със себе си в дома си, за да им прави графологична експертиза по друго дело срещу Златанов. Бенчев подал сигнал за кражбата на следващия ден, но не казал, че в чантата му е имало важни доказателства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4904 |31.01.2015 Цацаров се самопохвали, други били виновни за неуспехите . 2| 4347 |26.01.2015 Няма виновни за плочата убиец на "България" . 3| 4520 |19.01.2015 Московски: Виновници за БДЖ са Мутафчиев и съветници като него . 16| 4983 |20.12.2014 Радан: Завършваме 2014 г. с криза, виновник е Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads