Реклама / Ads
11| 3014 |13.12.2021 НОВИНИ

Биков: Докато Рашков е шеф на МВР, не можете да разчитате на нас

.
Тома Биков Източник: БГНЕС
Това правителство от четири партии няма мандат за сериозни реформи. Ако искате да правите по-сериозни проблеми, ще ви е нужна опозицията. Това обаче няма да стане с обиди. Виждаме силен знак в номинацията на Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Докато той е шеф на МВР, няма да можете да разчитате на нашата подкрепа. В момента, в който преосмислите това, можем да бъдем конструктивни и да помагаме с каквото кажете, стига то да съвпада с концепцията ни.
 

С тези думи Тома Биков се обърна към "Продължаваме промяната" и останалите партии в широката коалиция - БСП, ИТН и ДБ, чийто проектокабинет трябва да бъде гласуван днес в пленарна зала. Рашков е трън в очите на Борисов и ГЕРБ, а заради разследванията, които шефът на МВР подхвана, се стигна и до размяна на остри реплики.

 

"По стечение на обстоятелствата бях от управляващото мнозинство през последните 6 години и знам, че не ви предстои нищо лесно. Нормално е да има нападки към вас. Имам обаче чувството, че не си давате сметка напълно за реалността, пред която сте изправени. България е в много сложна и тежка ситуация на неотминала политическа криза, предстояща икономическа криза, развиваща се ценова криза, много тежка международна ситуация спрямо РСМ. Тези неща не могат да се решат с ентусиазъм, а със сериозни усилия и то на цялото българско общество. Нито грам от българската енегрия не трябва да отива в конфронтация и реваншизъм и това зависи от вас. Ние виждаме знаци, че не осъзнавате напълно тази реалност и от това ще загубите само вие. Като опозиция имаме ангажимент да сме коректив, да критикуваме. Това, което ни предлагате да гласуваме е едно коалиционно управление, което е ляво-либерално. Но то няма мандат за сериозни реформи", категоричен бе Тома Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4490 |12.12.2021 Рашков: Служител на МВР принуждава прокурор? Струва ми се, че е обратното . 29| 15933 |12.12.2021 Рашков: Прокуратурата бави хода на разследването за „Хемус“, защото ще се стигне до ексуправляващите . 21| 14219 |12.12.2021 Рашков все тъй ще боде Борисов и ГЕРБ. Присъствието му в кабинета „Петков“ спъвало конструктивността . 22| 11549 |11.12.2021 Рашков: Разследването за ”Хемус” ще доведе до промени, включително в състава на парламентарни групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads