Реклама / Ads
0| 24617 |25.07.2022 НОВИНИ

Т. Йорданов: Лъсна лицемерието. За чий Нинова иска да държи мандата? Това са душевно повредени хора

.
Щета се случи. Преговорите приключиха. Лъсна лицемерието. Това беше голяма издънка и казаха грозни неща, които иначе нямаше да кажат на живо. Мандатът трябваше да се върне днес. Той се дава, за да се състави правителство. За чий иска да го държи Корнелия Нинова, при положение, че стана ясно в петък, че няма да има правителство? Това е най-дълго управлявалият кабинет в оставка. Такова чудо не е имало. Те 5 дни стискаха мандата. Това е унизително поведение. Това са душевно повредени хора.
 

Това заяви пред bTV лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.


Повод за коментара му е поредният политически трус, случил се в петък миналата седмица, който доведе до решението на Слави Трифонов да напусне преговорите за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.


"Не са 100% бели и им лъсна цялата грозна постановка. Те тръгват на преговори и казват, че ще ни обедини управленска програма. След това се оказва, че не е точно така. Лицемерието и неморалността са доста сериозен проблем. Не е нужно да ни обичат. Нужно е да има морал и честност в отношенията. Не едните партньори да говорят публично за третия, че е мафия. Знаят, че лъжат, за да са 100% бели. Не сме обещали да сме в коалиция на лицемерието", допълни още Тошко Йорданов. 


Йорданов обаче посочи, че не би могъл да се ангажира с категорична позиция дали това е окончателно скъсване на отношенията и дали в следващо Народно събрание същите формации отново биха работили заедно. 


"Не ни е проблем господин Рашков. Рашков да не е монахиня в девически манастир? Той би трябвало и сега да разследва такъв тип престъпления. Начело е на най-репресивната структура в страната. Оглавява МВР и една година би трябвало да се е занимавал с това. Вярно, имаше един арест на Бойко Борисов, който завърши позорно. И аз бих се запитал същото - достатъчно кадърен ли е", посочи още Йорданов. 


По думите му и в изтеклия запис с Христо Иванов съпредседателят на "Демократична България" се говори за закона за КПКОНПИ и нуждата от промени между двете четения се признава от почти всички парламентарни групи. 


"Този закон за нищо не става. Използвана е терминология, която вече не е актуална. Малоумно и некадърно преписан проект на закон е това. Той трябва да бъде ремонтиран и от ДБ си признават", посочи още Йорданов. 


С обвиненията, че ние саботираме нещо, те прикриват своята некадърност. Два закона на Лена Бориславова паднаха в Конституционния съд. Тя е слаб юрист. Приехме закриването на Специализираният съд и прокуратурата, въпреки че Ива Митева, която е много по-добър юрист от Лена Бориславова, каза, че това е противоконституционно. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3176 |22.07.2022 Полицай блъсна прокурор с личната си кола . 0| 3332 |19.07.2022 Търсят се кръводарители за блъснатото дете от Старосел . 0| 3591 |18.07.2022 Шефът на фенклуб “София - Запад” е седнал дрогиран зад волана. Не чувствал вина за блъснатия пешеходец . 0| 7312 |18.07.2022 Адв. Емануил Йорданов: Българите така сме устроени - при проблем работим три дни и след това забравяме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads