Реклама / Ads
0| 5443 |31.07.2022 НОВИНИ

Т. Йорданов: Мнозинството в бъдещ парламент зависи от възможностите. В момента помпат мускули

.
От "Продължаваме промяната" по принцип говорят това, което им се иска да се случва. Не говорят според реалността. Управляващото мнозинство в бъдещ парламент зависи от възможностите. Никой не знае коя партия ще е първа. В момента се помпат мускули като при боксов мач.
 

Това заяви пред Нова телевизия Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 


Коментарът му идва на фона на сигурните през октомври избори - четвъртите от април 2021 г. До тук се стигна след като от ИТН напуснаха коалицията и кабинетът на Кирил Петков падна след успешен вот на недоверие в НС. Провалиха се и опитите за съставяне на ново правителство в рамките на 47-мото Народно събрание. Големи надежди се възлагаха на БСП, които получиха третия мандат. Преговорите обаче прекъснаха внезапно, след като от ИТН отказаха да разговарят за ново правителство с досегашните си коалиционни партньори заради изтеклия запис от срещата между членовете на ДБ. 


"Ние като управляващи с какво помогнахме тая криза да се реши? Направихме много грешки и животът стана по-лош. Опитахме се да кажем колко грешни решения са взети и бяхме обявени за вътрешна опозиция и враг №1. Казахме, че някои неща не са правилни и се оказахме прави. Валят доказателства. Нормално е да говорят така, иначе трябва да си признаят, че са некадърници", посочи още Йорданов. 


По думите му заради некомпетентност Конституционният съд отменя две решения на парламента, което според Йорданов е унизително. Става дума за закриването на спецправосъдието и решението за новия шеф на КЕВР. Те са подкрепени и от ИТН, но лидерът на депутатите на Слави Трифонов посочи, че партията не е имала друг избор: 


"Ако не го бяхме направили със закона за спецсъда, реториката щеше да е “ИТН не искат закриване на спецсъда”, “Пазят Гешев” и прочее. Това им е манталитетът - ако казваш “Да, шефе, чорапите ви миришат чудесно”, всичко е супер. Ако казваш, че бъркат, значи си с ГЕРБ и ДПС". 


"Всичко, което казват, е следварително. Ние трябва да започнем да ги бъзикаме за същото - че гласуват с ГЕРБ и ДПС и има нова коалиция. Никола Минчев беше свален след като излязохме от коалицията и то по наше предложение, не на ГЕРБ, защото прекали. Не сме казали той да бъде премиер, а че не искаме Асен Василев и Кирил Петков да бъдат премиери. Бяхме окей с който и да е друг от ПП", допълни още Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4368 |30.07.2022 Божидар Божанов, ДБ: Обединение с ”Продължаваме промяната” ще реши пъзела с мнозинството в парламента . 0| 24040 |28.07.2022 Ген. Атанасов: Приятел ме предупреди, че Борисов и ИТН са се разбрали за бъдещето . 0| 3012 |27.07.2022 Тошко Йорданов: Предложихме варианти за шеф на КЕВР, но ни отказаха . 0| 24618 |25.07.2022 Т. Йорданов: Лъсна лицемерието. За чий Нинова иска да държи мандата? Това са душевно повредени хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads