Реклама / Ads
5| 3011 |22.05.2023 НОВИНИ

Бил ли е Гешев на разпит в СГП?

.
Явил ли се е на разпит в Софийската градска прокуратура обвинител №1 Иван Гешев? Този въпрос изниква на фона на тиражираните в различни медии версии. Според някои главният прокурор и влязъл в СГП с автомобил със затъмнени стъкла и е дал обяснения. Според други обаче обвинител №1 се е скатал от разпита, защото е в отпуск. Междувременно обаче в официалния сайт на държавното обвинение се появи прессъобщение, според което Гешев е взел участие в среща с жертви на катастрофи в Съдебната палата.
 

Пресцентърът на прокуратурата посочва, че Гешев, заместничките му Красимира Филипова и Даниела Машева, както и говорителката на обвинението Сийка Милева са участвали в среща с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия в Съдебната палата. 

 

Междувременно обаче Гешев бе призован на разпит в Софийска градска прокуратура по сигнала, внесен от заместника му Борислав Сарафов за търговия с влияние, протакане на разследвания и натиск върху служители. Обвинител №1 трябваше да се появи около 10 ч.

Тук се появяват разминавания. 

 

Българското национално радио например цитира “сигурна”, но “неофициална информация”, според която Гешев е влязъл в сградата от заден вход и е дал обяснения по проверката. Към 12 часа той не бе излязъл от главния вход, където го чакаха журналисти. От bTV посочват, че той е влязъл в сградата “най-вероятно с лек автомобил със затъмнени стъкла”.  

 

Българската национална телевизия съобщава, че Гешев не е отишъл в СГП на разпит. 

Пред сградата има служители на НСО - знак, че проверката и разпитът все още продължават. 

 

По неофициална информация Иван Гешев е призован в прокуратурата и утре, от 9:30 часа.

Гешев официално е в отпуск, който бе оповестен в края на миналата седмица, когато стана ясно, че и от Софийската градска прокуратура ще проверяват сигнала на Сарафов срещу него.

 

Интересно е обаче какво прави обвинител №1 на среща с жертви на катастрофи у нас. Информацията е разпространена официално от сайта на държавното обвинение, а към прессъобщението дори има и публикувани снимки. Това подозрително много съвпада с реториката на БСП и "Възраждане" от миналата седмица. Темата предизвика скандал в парламента, след като от БСП направиха опит да изведат промените в НКП, които касаят войната по пътищата, на преден план, вместо заложените в дневния ред промени, които въвеждат механизмът за разследване на главния прокурор. Изявленията на БСП предизвикаха реакция от страна на Явор Божанков от ПП-ДБ, който обвини левицата от парламентарната трибуна в опит да измести фокуса с процедурни хватки и във възпиране на съдебната реформа.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2726 |22.05.2023 Гешев прати за зелен хайвер журналистите. Не дойде на разпит в СГП . 2| 2824 |22.05.2023 Бойко Найденов: И тримата - Гешев, Сарафов и Тодоров нямат бъдеще на тези позиции, които са заемали . 4| 2662 |22.05.2023 Гешев е привикан на разпит в Софийска градска прокуратура . 3| 5607 |21.05.2023 Съдия Мирослава Тодорова: Самоубийство на системата е Гешев, Сарафов и Тодоров да останат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads