Реклама / Ads
7| 2888 |11.05.2023 НОВИНИ

Бил Клинтън в София: Лидерството му е помогнало на милиони хора да построят по-добро бъдеще

.
Бил Клинтън е в София като домакин на CGI Източник: БГНЕС
Бившият президент на САЩ Бил Клинтън е в София като домакин на Глобалната инициатива на Клинтън (CGI). Събитието събира на едно място лидери от целия частен и публичен сектор с цел да се открие решение на належащите глобални предизвикателства.
 

"Радвам се да се върна в България. През 2005 година бях на конференция тук. Спомням си визитата си и през 1999 година. Направихме страхотна обиколка пред катедралата “Св. Александър Невски". Мисля, че самият факт, че бях поканен да се върна в България, означава, че върша правилната работа".

 

Това каза 42-ят американски президент Бил Клинтън на публична лекция пред студенти на тема "Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта" в зала 6 на НДК.

 

Той си припомни времената, в които е бил президент на САЩ и отбеляза, че ги асоциира с големи проблеми в Балканския регион.

 

"Съществуваше и огромен проблем в Ирландия. Преди няколко седмици бях в Белфаст, за да празнуваме независимостта на страната. Минаваме през период, в който има огромни икономически промени, в които бедността се увеличи", отбеляза Клинтън.

 

Според него, един от първоизточниците на тези проблеми е финансовата криза от 2008 година. "Отне доста повече, за да може светът да се възстанови", добави той.

 

Клинтън отчете огромните разлики в качеството на здравеопазването и образованието в различните краища на света. Той изрази и мнението, че развитието на социалните мрежи е поставило под сериозно изпитание информационните канали.

 

Бил Клинтън се обърна към младите българи като ги призова да не са пасивни, да се занимават с политика и да не се страхуват да седнат на масата за преговори. "Трябва да договорят приоритети, свързани със сигурността, икономическата система и благополучието“, каза Клинтън и добави: "Младите хора трябва да вземат бъдещето си в ръце".

 

Създадена от президента Клинтън през 2005 г., CGI изгради общност от дейци, които заедно предприемат действия по най-належащите предизвикателства в света. CGI работи с партньори за разработване на ангажименти за действие — нови, специфични и измерими решения.

 

На срещата през 2022 г. — първата от шест години насам — членовете на CGI общността поеха повече от 140 ангажимента за действие, които ще подобрят достъпа до здравеопазване, ще подобрят устойчивостта, ще създадат възможности за заетост, ще подкрепят презаселването на бежанци и др. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3840 |05.04.2023 Бил Клинтън пред RTE: Съжалявам, че накарах Украйна да се откаже от ядрените си оръжия през 1994 г. . 2| 4341 |28.03.2023 Екшън в София: Възрастен мъж е застрелян в главата, задържаха сина му . 4| 2803 |09.03.2023 Шествие за правата на жените в София: ”Не искаме цветя, а искаме права” . 0| 2976 |22.02.2023 БСП - София: Разпространява се невярна информация за конференцията на БСП - София относно водачите на листи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads