Реклама / Ads
0| 49468 |26.08.2022 НОВИНИ

Биляна Петрова: Дипломата на Гешев е невалидна, защото е издадена от несъществуващ институт

.
Източник: Биляна Петрова, Facebook
Дипломата на Иван Гешев е невалидна, защото е издадена от несъществуващ институт? Може ли с невалидна диплома да станеш главен прокурор? Ако това се разкрие 4 години преди края на мандата, ще бъдеш ли предсрочно освободен от поста?
 

„Дипломата“ на Гешев е от „ВИСШ ИНСТИТУТ–МВР“, но институт с такова име НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. Гешев може би е завършил нещо друго, например ВИПОНД*,  създаден през 1991 г. със Закона за МВР.

 

Това е все едно в дипломата ви, вместо „Софийски УНИВЕРСИТЕТ“ да пише завършил „Софийска БАНИЦА“. Или ако дам диплома не за „КОМПЮТЪРНИ“, а за „КОМПОТНИ технологии“, ще ме назначат ли за ИТ? Как мислите?

 

ДИПЛОМАТА на ГЕШЕВ е сгрешена и по тази причина, НЕВАЛИДНA. И няма значение чия е грешката. Важното е, че този факт показва едно - “йористът“ Гешев е НЕКОМПЕТЕНТЕН. Той дори не е знаел името на института, в който учи. Какво е трябвало да направи ли, да види „грешката“, да напише възражение до ректора и да поиска издаване на вярна диплома. Така направихме ние, икономистите, когато през 1994-95 г. от УНСС се опитаха да издадат на специалност „МИО“ дипломи за БАКАЛАВЪР, когато в закона още нямаше степени бакалавър и магистър. Възразихме, от УНСС се поправиха и получихме валидни дипломи.

 

Още по-страшното е, че 28 години в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА никой не е видял „грешката“, нито в прокуратурата, нито дори във ВСС? Не е само Гешев, пълно е с прокурори и следователи, които практикуват с невалидни дипломи. Явно, тези хора, изобщо не четат законите и не проверяват документите. Дори своите. Очакваме от тях честно правосъдие, а получаваме поръчкови присъди. До кога ще търпим?

 

СПОДЕЛЯЙТЕ, за да принудим ВСС и ресорните МИНИСТРИ да вземат мерки. Съдебната реформа трябва да започне с НЕЗАБАВНО уволнение на Иван Гешев и всички некадърници с невалидни дипломи!

*ВИПОНД - Висш институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност.

 

Биляна Петрова, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 20983 |29.06.2022 Стефан Гамизов: 70 изгонени руски дипломата са малко. Мрежата в енергетиката е недокосната . 0| 3281 |01.04.2022 МОН: Дипломата на депутата Андрей Гюров е легитимна . 0| 3189 |18.03.2022 Биляна Петрова изброи нарушенията при ареста й с Иванчева . 0| 36834 |18.03.2022 Десислава Иванчева: С Биляна Петрова ходеше една жена вътре в тоалетната и ѝ сваляше гащите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads