Реклама / Ads
25| 4966 |14.05.2021 НОВИНИ

Бимбалов: Тези хора не са калинки, друг нечовешки вид са

.
Радослав Бимбалов
УВО Сънливо социалистическо утро, под тежките зелени вежди на големите кестени от двете страни на кварталната улица. Мързеливи гугутки гърлено гукат, рядко прекъсвани от скърцането на случайно преминал Москвич.
 

Магазинерът в зеленчуковия изсипва в щайга шумни чушки, съседка мете тераса, старец се секне до трафопоста. И на фона на цялата тази шепнеща провинциална благодат, по улицата заехтява отчетлив крясък, пълен с тестостерон, бира и утрешно шкембе:
- У-ВОЛ-НЕ-НИ-СМЕЕЕЕ!


Крещящите бяха срочнослужещи в народната армия, уволнили се предния ден. Залитаха по тихите улици, прегърнати за опора, но и защото бяха щастливи. Споделяха с целия квартален свят своето опиянено уволнение. Аз и другите момчета ги чувахме и леко ни стягаше отвътре. Осъзнавахме нещо логично - в казармата явно не е много яко, щом толкова се радваш, че си се махнал. С други думи – и нас ни чакаше тоя зор, някой ден... Наборът, гордо понесъл прозвището УВО, беше героично оцелял и възмъжал. А ние, бъдещите донаборници, тайничко завиждахме.


Сега съм голям, даже прекалено. Но продължавам да научавам нови неща. Следващите седмици ще гледам как някакви държавни служители вървят по медиите и крещят, че ги уволнявали.
Ама без да се радват.


Явно наборът, гордо понесъл прозвището Калинки, е свикнал да се носи на гърба на държавата. Да получава много за нищо, да отбива служба в прахосническа некадърност. Следващите седмици ние с вас ще разбираме все повече, че прозвището Калинки, което сме им дали, не е обида. Комплимент е.


Тези хора не са калинки, друг нечовешки вид са. Ще ги откъсваме от врата на държавата, ще излизат на светло, ще пищят и ще се дърпат.
Но болката ще е за наша сметка. Както винаги.

 

Радослав Бимбалов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3430 |13.05.2021 Политолог: Само празният хладилник обединява голяма част от хората . 6| 4205 |13.05.2021 Татяна Дончева: Хората, които са слуги на ГЕРБ, трябва да бъдат отстранени от държавната администрация . 8| 3897 |12.05.2021 Бимбалов: За да се изправим срещу такава едра лакомия не е достатъчно да сме смели и отчаяно луди. Трябва и да сме достатъчно много . 20| 5093 |11.05.2021 Калоян Янков: Борисов и управлението му потъват. Хората могат да дишат спокойно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads