Реклама / Ads
4| 10233 |09.01.2019 НОВИНИ

Бивш шеф в район ”Младост”: Има масиви от скрита собственост, Иванчева разбра, че подчинени я подвеждат

.
Десислава Иванчева
Много от схемите, които се показаха, са важни и са голям проблем. Раздаването на общински жилища са проблем. Актуването на общинска собственост са голям проблем. Нередностите граничеха с престъпления. Много ме изненада голямото количество неактувана общинска собственост. Тя е невидима собственост във всички електронни програми и хартиени носители. Актът за общинска собственост, щом него го няма, общината е без собственик.
 

Това каза пред Люба Кулезич Евгения Каменова- бивш  шеф на отдел „Управление на общинската собственост и жилищния фонд“ към район „Младост“. Всеки такъв имот може да бъде завладян. Имам предвид търговски помещения, подблокови пространства. Те могат да се разделят и обединяват. Тази процедура по неактуване е продължила повече от 20 години. Местата на трафопостовете бяха завзети. В ж. к. „Люлин“ има  над 8000 са актовете за собственост. В „Младост“ през юни 2017 година актувах акт № 2017. Т.е.  четири пъти по-малко. Имаше актове, с които бяха актувани повече от един обект. Тази собственост е трябвало да се приведе в ред, но не е било направено. Кметовете са политически избор, всеки си е изкарвал по четири години. В тази невидима  собственост е „заровено едно от кучетата“.

 

Бяхме се обърнали на прокуратура и следствие в район „Младост“. Сблъскахме  се с помещения и апартаменти, които ги няма никъде в картотеката.  Сблъсках се с два блока, в които партерните помещения, които са най-атрактивни, не са актувани от 1984 година. Това с блокове 460 и 464. Те са проектирани за блокове за млади семейства. Има постъпило искане за преустройство на партера. Става дума за 8 помещения с пазарна цена над 1,5 млн. лв. Там има действия по управление на тези имоти без документ за собственост. Японското блокче е открита тераса. Под него човекът си изгражда заведение. Той е актуван като общински и до ден днешен го няма в кадастралната карта.

 

На 6 дек 2016 година, две седмици след като Десислава Иванчева е на власт,  има извършена сделка за наем с подписа на временно изпълняващия кмет преди нея. Т. е някой си и позволил да изведе такъв документ в деловодството с подписа на бивш служител. Иванчева разбра, че я подвеждат нейните служители. Бях уволнена, след като подадох сигнал до Фандъкова за двата блока. Разбрах, че в схемите има умисъл, защото след като сигнализирахме прокуратурта за всичко, нямаше никаква реакция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5763 |31.12.2018 Бивш зам. министър осъди прокуратурата за 100 000 лв . 0| 4226 |27.12.2018 Затварят за паркиране района на пл. ”Княз Александър I” в София заради концерта за ЧНГ . 0| 7280 |25.12.2018 Арестуваха син на бивш премиер заради шпионаж . 1| 4487 |15.12.2018 Бившият шеф на БДЖ отрече да е пращал доклад в ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads