Реклама / Ads
0| 18960 |15.06.2022 НОВИНИ

Бивш зам.-регионален министър: Малина Едрева, близка на Фандъкова, е Орлин Алексиев за София

.
Иван Шишков
Говорихме за Орлин Алексиев, но има и едно друго име от софийския общински съвет. Близката на Йорданка Фандъкова, Малина Едрева, също живее в ”Делта хил”. Ремонтите в София са подобни на ремонтите в държавата.
 

Това, кето се случи, тряваше да се случи до март - да се установи кой са основни, и кои текущи ремонти. Цената е различна и някои текущи ремонти са незаконен строеж. Всичко това намира отражение в доклада. Конкретизирани са фактите. 79% от всичко е основен ремонт. И голям процент са незаконни строежи. Кой трябва да установи това освен регионалният министър. И не случайно първият уволнен бе Влади Калинов.
Говорихме за Орлин Алексиев, но има и едно друго име от софийския общински съвет. Близка на Йорданка Фандъкова, Малина Едрева, също живее в "Делта хил" Ремонтите в София са подобни на ремонтите в държавата.

 

Загуби се приемствеността. Загубиха се шест месеца. Първо се платиха парите на фирмите, уличени в манипулация. Това е големият проблем. Това заяви бившият зам.- министър в регионалното министерство Иван Шишков в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.


Регионалното министерство трябваше да направи анализ кои ремонти са основни, и кои текущи. Има изпълнени основни ремонти под прикритието на текущи ремонти.


Скандалът започна с писмото на г-н Караджов. Няма лошо, че иска да строи. Лошото е, че иска да строи без да има правна готовност и аргументи за това. След като не е направена проверка кое основен и кое е текущ ремонт, кое е по договор и кое не е, кое е незаконно стротелство, а той иска - 1 млрд.


За тази година има за същите фирми милиард и 400 000. Ние прекратихме договорите, явно има анекс. Във фактологията не се разминаваме, но резултатите са различни. Идеята бе да има нови конкурси с нови договори за тези фирми .Конкурсите са обявени май месец. И затова по стария ред ще им раздадем 1 млрд. 400 000.


Още 35 млн. са искани за два лота на АМ "Хемус". Бяха раздадени за два лота 150 млн., защо ще искат още 35 млн., попита бившият зам.-министър.


Незаконните строежи трябва да бъдат премахнати, а не да се търси пари за тях, смята той. Трябва да се обявят за нетърпими незаконните строежи. Проблемът с всички масови незаконни строежи е това, че шефът на ДСНК е подчинен на регионалния министър. допълни експертът.


С част от тези 3,9 млрд. наистина се строят, но има и други огромни суми, които не се знаят какви са, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6164 |14.06.2022 Бившият разузнавач Маломуж: Ще започне ли Путин нова офанзива срещу Киев? . 0| 3140 |14.06.2022 Новата КПКОНПИ ще може да се оглавява и от бивши агенти на ДС . 0| 3123 |14.06.2022 Ексминистър: Частната лаборатория е избрана с конкурс, спекулация е, че държавата си е върнала контрола на границата . 0| 3237 |13.06.2022 Социалният министър: Без актуализиран бюджет няма увеличение на пенсиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads