Реклама / Ads
8| 8639 |16.04.2019 НОВИНИ

Бивши от КТБ създадоха „БЕЗ СТРАХ“, започват разкрития за грабежа

.
”Делото КТБ” Източник: БГНЕС
Бивши служители на фалираната Корпоративна търговска банка обявиха, че са регистрирали сдружение с нестопанска цел, чрез което публично да изнасят информация пред обществото за всичко, което се случва в банката след затварянето й през юни 2014 г.
 

Докато основният свидетел Бисер Лазов продължава със „свободния си разказ“ в съдебната зала по „Делото КТБ“  бившите служители в банката, които са обвиняеми по това дело, споделиха, че са основали организация, чрез която да се борят за спиране на продължаващото вече пета година разграбване на банката.

 

Ето какво е сподели един от организаторите във социалните мрежи:

 

Преди няколко дни трима бивши колеги от КТБ АД регистрирахме сдружение с нестопанска цел. Името на сдружението е „БЕЗ СТРАХ“.

 

Целите на сдружението са: подпомагане на всички, ощетени по различен начин от умишления фалит на банката, както и непосредствено следене на провежданите процедури, способи и начини за осребряване масата на несъстоятелността от компетентните органи. Консултиране на всички, срещу които има заведени наказателни, търговски и други дела по повод събарянето на банката.


Ще сигнализираме компетентните местни и чуждестранни органи и организации за констатиране на случаи, при които неправомерно се намалява или по друг начин уврежда масата на несъстоятелност на КТБ АД. Публично ще оповестяваме по различни начини (чрез електронни медии, печатни издания и по друг общоприет начин) съдържанието на извършваните от нас анализи и подадени сигнали, съдържащи подробно описание и разясняване на използваните схеми и методи за ощетяване на кредиторите на банката.

 

Вратите на нашето сдружение са отворени са всички съмишленици и симпатизанти. Името на сдружението не е случайно. След вече почти 5 години тотално разграбване на активите на банката, на всички стана ясно, че КТБ АД не е била пирамида и няма от какво да ни е страх да направим всичко, което е по силите ни, за да се защитим, да изчистим имената си и да оповестяваме публично всички кражби на активи по времето на назначените от БНБ квестори и назначените след тях синдици.

 

Изключително много ще разчитаме на информация от клиенти и бивши колеги за констатирани от тях нарушения при осребряване на имуществото на банката, както и за извършвани срещу тях репресивни и други мерки от страна на различни институции в страната по повод съпричастността им към КТБ АД

 

Разбира се, за осъществяване на основните дейности на сдружението се нуждаем от средства: за поддържане на офис, за периодични справки от публични регистри, привличане на външни експерти, покриване при нужда на адвокатски хонорари по повод дела срещу бивши колеги и т.н. С две думи, който с каквото може да помага – информация, експертно мнение, офис консумативи, парични средства.

 

Георги Зяпков, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4505 |06.04.2019 Бившият селекционер Лотар Матеус слага край на кариерата си . 1| 4204 |28.03.2019 Учени и студенти създадоха батерия на бъдещето . 10| 4560 |21.03.2019 Радев: Назначената от Цветанов КПКОНПИ ще го разследва по „беззъбия“ му закон . 3| 7031 |01.04.2019 Бившият ни консул в Одрин: Турция се е намесила във вътрешните ни работи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads