Реклама / Ads
5| 26011 |29.02.2024 НОВИНИ

За бившия прокурор на София Нотариуса беше "световнонеизвестен", сега самият Кокинов на разпит по случая

.
Николай Кокинов Източник: БГНЕС
Бившият градски прокурор Николай Кокинов, който напусна съдебната система преди 11 години, и оттогава е адвокат, е бил разпитан по досъдебното производство за групата на Мартин Божанов-Нотариуса, предаде БНТ.
 

"В един момент ми сподели, че е заплашван от определени хора, ходихме на разговор, имахме срещи с лицата, които го притесняваха", обясни Кокинов.





Притеснението било по повод два недвижими имота. "Искаха да ги освободи. Към онзи момент не ставаше въпрос за никакви Нотариуси", поясни той. 

 

"Когато разбрах, че става дума за търговски взаимоотношения, го насочих към адвокати в тази посока", добави бившият градски прокурор. 

 

Според него очевидно става дума за две групи. "Прокуратурата трябва да направи всички възможно, за да излезе с чест от ситуацията, за да не бъде упрекната, че защитава един или друг кръг", каза Кокинов.

 

"Не знам как системата може да предпази магистрат, който доброволно е отишъл в едно заведение. Въпросът е кога са узнали за тези записи. След изчезването на Петьо Петров съпругата му започна да говори, после получи обвинение и млъкна", уточни той. 

 

Потитан как се е издигнал Петров до шеф на следствието, Кокинов каза "Божа работа".   





След убийството на Нотариуса, Кокинов, който разбираме, че е познавал мъжа и са имали срещу, заяви, че Мартин Нотариуса е "световнонеизвестен".

 

"Не съм бил в клуба на Мартин Божанов-Нотариуса. Не съм и бил поканен. За първи път чух името му, след като беше разстрелян - световнонеизвестен", каза Кокинов на 12.02.2024 г.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2591 |29.02.2024 Денков и Тагарев пред депутатите: Опозицията се опитва да взриви общественото мнение. Няма да изпращаме войски . 0| 2724 |29.02.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Полигона“ . 18| 9916 |29.02.2024 Резюме на интервю с министъра на МВР - полицейските коли пред SS club не са полицейски, Сарафов не е Сарафов . 1| 2421 |29.02.2024 Елена Поптодорова: Западът артикулира възможността за атака на Русия срещу държава от НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads