Реклама / Ads
0| 2336 |27.05.2024 НОВИНИ

Бившият шеф на ДАНС: Виждаме стремежът на Путин. Ако този конфликт ескалира, ще въвлече и страните членки на НАТО

.
Източник: скрийншот
Пряка военна опасност за България няма, но това не означава, че няма рискове от разширяване на конфликта в Русия.
 

Това каза бившият шеф на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев в "Лице в лице".

 

Вече се обмисля да се разреши на Украйна да използва оръжия и на територията на Русия. Аз считам, че това е правилно решение, но това е и стъпка и възможност този конфликт да се разшири и да ескалира, добави той.

 

Също така виждаме стремежът и индикациите от страна на Путин, че също може да ескалира, и ако този конфликт ескалира, ще въвлече и страните членки на НАТО, и тогава може да възникне и пряка военна заплаха за България“, каза още Цветлин Йовчев.







Политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават компромати. Много често се изкушават по един или друг начин да въвлекат службите в тази своя война, коментира още Йовчев. 

 

Важното в случая е да се разбере по какъв механизъм са направени записите и дали той е бил незаконен. "Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, че няма толкова глупав човек в службите, който да си "заложи главата" за това", категоричен е той.

 

"Бивши служители дали могат да бъдат използвани за това - да", убеден е Цветлин Йовчев. 

 

По експертната му оценка, за да бъдат направени подобни записи, са необходими поне десет души.  "Става въпрос за човек, присъствал на срещата, или за незаконно подслушване от частни разузнавателни структури. Слуховете говорят, че те са повече от една. Нашият колега Светослав Иванов обърна внимание на случая “Марсалек” в Австрия. Именно частна разузнавателна структура: бивши служители на службите, бяха събирали информация за журналиста Христо Грозев по поръчение на Кремъл. Тези структури трябва да се ликвидират - опасни са не само заради компроматната война, а и за националната сигурност", категоричен е бившият председател на ДАНС. 

 

Йовчев изрази съжаление, че "Прозорецът на Овертон" се е ориентирал към възможностите на неприемливото политическо поведение. А трябва ветровете да духат в обратната посока - към естествения ред на нещата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2047 |28.09.2024 Израел обяви военна блокада на Ливан, проирански милиции - "всеки ционист в Бахрейн" за легитимна цел. Удари около Йерусалим . 1| 1229 |28.09.2024 Изборите в Австрия утре: Възможно ли е ситуацията с членството на България и Румъния в Шентен да се промени? . 0| 1373 |28.09.2024 3-годишно дете загина на пътя . 4| 1442 |28.09.2024 Мартин Димитров: България се отказа от руския петрол и това не се отрази на цените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads