Реклама / Ads
6| 4483 |13.08.2021 НОВИНИ

Бившият зам.-министър Александър Николов: Не знам дали съм уволнен заради номинацията за министър на ИТН

.
Александър Николов
Каза ми министър Живков, че има такъв документ. Не е драма. Премиерът има право да взема такива решения. Няма нужда да давам обяснения за себе си. Държавната администрация не е като корпоративния сектор да се персонализира. Тако отговори на въпрос защо е уволнен вече бившият зам.-министър на енергетиката Александър Николов.
 

Дали номинацията ми за министър в кабинета на ГЕРБ е причина за уволнението, не бих могъл да кажа. Получих покана в последната седмица с тенденция да се продължи същата политика в енергетиката. Получих предложение от Иван Хиновски, обясни той. Потвърди, че се е чул по телефона с Тошко Йорданов и Слави Трифонов. Изразил е становище, че трябва да продължи това, което прави служебният кабинет.


Не съм и търсил отговора, защо съм уволнен. Решение на министър-председателя. Не ми е проблем. Дава ми свобода, да се занимавам с това, което обичам, каза още той пред bTV , отбягвайки директния въпрос на въпроса.


Секторът може да се управлява по-ефективно , така че бизнесът да не страда категоричен бе той. Но не се съгласи, че уволнението му е заради високата цена на тока за бизнеса.

 

Енергетиката има огромен ефект върху цялата икономика. Или "Марица Изток 2" не разполага с необходимия административен капацитет да направи нормален модел на планиране и включване на мощностите, или съвсем целенасочено са намалявали количествата, така че да има систематичен риск, натиск от бизнеса и съответно политическа нестабилност. Като гледам колко неща се навързаха със скъпия ток, чисто статистически е вероятно да има нещо извън рационалното. Въпросът винаги е игра на нула. Ако губят обществото и държавата, печели някой друг. Следете пътя на парите и кой печели от стрес и хаос в държавата. Следете кои частни интереси печелят, когато цените на тока бяха много високи. Огромният губещ е обществото, заяви бившият зам-министър на енергетиката, обясни уволненият.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5277 |13.08.2021 Проф. Александър Маринов: Връщането на ГЕРБ е абсолютно невъзможно, това е изпята песен . 3| 3680 |12.08.2021 Освободиха зам.-министър на енергетиката . 8| 5846 |12.08.2021 Александър Симов: След интервюто на Петър Илиев телефонът ми „пламна“ . 3| 3574 |11.08.2021 Александър Симов: Трети избори ще са игра на руска рулетка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads