Реклама / Ads
13| 8715 |15.02.2020 НОВИНИ

Бизнесмен: Защо се обвинява Костов, а не вземащите пари в Агенцията по приватизация

.
Красимир Дачев
Иван Костов беше единственият човек, който намерил политическа сила да взима решения. Защо обвиняваме него, след като се знаеше, че в Агенцията за приватизация се дават пари на отделни хор. Ситуацията беше същата и при тегленето на кредит – плащаш 10% и получаваш кредит. Това беше народен спорт.
 

Това каза пред bTV бизнесменът и член на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев относно възложената от главния прокурор проверка на целия приватизационен процес.  Дачев бе категоричен, че няма никакви притеснения от ревизията на ДАНС.

 

"Нямам никакви притеснения от тази проверка. Даже съм съдил Агенцията за приватизацита, защото бях обвинен, че не е имало инвестиции от моя страна и така заведох дело срещу тях. Поискаха да назнача племенника на една г-жа, но аз отказах, защото той нямаше нужната квалификация. Казаха ми, че ще имам проблеми и аз наистина имах.", сподели бизнесменът.

 

„Разликата между мен, който си върна кредитите, и тези, които не ги върнаха, е, че те са кредитни милионери“, обясни Дачев. По думите му приватизацията няма как да направи човек богат, ако няма качествен подход към нея. За него е ключово да знаеш как да управляваш.

 

При приватизацията участва и като консултант, и като купувач на над 10 предприятия.

„През годините сме си говорили как намалява търпимостта на хората към справедливостта. Има чувство за неудовлетвореност. Това, което главният прокурор прави, е да намали дефицита на справедливост, който 20- 30 години не е задоволен. Това не може да стане така. Много трудно може да се обясни какво беше преди“, допълни бизнесменът.

 

Според него в момента върви рутинна процедура, при която цялото имущество на Васил Божков се описва и в случай на присъда то може да бъде отнето или предадено на друг. „Ще мине присъда, ще трябва да плати дадена сума. Ако не ги плати, тогава държавата ще се удовлетворява с описаните предмети“, заяви той. „Васил Божков е интелигентен човек. Той е аналитичен, точен и разумен. Бил е богат преди да се занимава с лотарията, ще бъде богат и след нея“, коментира още Дачев.

 

"Индустрията в България плаща най-високата цена на тока. Но вижте, енергетиката е много специфичен дял от икономиката на страната ни, тя представлява една свръхрегулация и там има заровени интереси отпреди 50 години. През това време всички правителства са създавали някакви невидими връзки и отношения.

 

Кирил Домусчиев е на 100%, когато заяви, че в енергетиката има мафия. В момента ние плащаме хиляди такси, а токът накрая се изнася навън на по-ниска цена и го плаща без каквито и да е такси... къде ни е стратегическото предимство в случая?!'', коментира Дачев високата цена на електроенергия, която плаща бизнесът у нас.

 

Плащаме, за да може някой да получи по-евтин ток навън. В това няма житейска логика, там е истината. Законът трябва да бъде променен. Когато в нещо няма житейска логика, означава, че нещо не е наред в него.'', заяви още той.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5191 |14.02.2020 Филм с детско самоубийство шокира обществото. Кой го допусна и защо? . 11| 4696 |14.02.2020 Възраждане: Защо управляващите продължават да мълчат за изгарянето на боклука? . 7| 9035 |14.02.2020 Сатирикон. Радио Ереван отговаря защо на Св. Валентин прокуратурата чества Ивановден . 3| 5826 |13.02.2020 Петър Славов: МФ отказа информация за събраното от съндиците на КТБ, защото я получавали от интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads