Реклама / Ads
3| 4313 |14.02.2020 НОВИНИ

Евгения Банева: Приветствам проверката на приватизацията

.
Евгения Банева
Подсъдимата бизнесменка Евгения Банева обяви, че приветства проверката на приватизацията и следприватизационния контрол. ”Така ще бъдат разкрити много неизпълнения по договорите”, каза тя пред журналисти на днешното съдебно заседание в спецсъда.
 

Съпругът й Николай Банев поиска да даде пресконференция. Прокуратурата, обаче не позволи това да се случи с довода, че съдебната зала не е място за подобни изяви. „Г-н Банев може да дава интервюта, но не и в съдебна зала. Такава практика е недопустима. В залата се провеждат съдебни заседания, а не пресконференции и интервюта“, отсече единият от прокурорите по делото Калин Стоилов. Той припомни, че Банев може да говори пред медиите единствено с разрешение на съдия и администрацията на Софийския затвор, където той изтърпява мярката си за неотклонение.

 

Интерес в залата предизвикаха показанията на първия свидетел – Пламен Ангелов. Пред съда той разказа, че в годините на назад на негово име са прехвърляни голям брой фирми, около 10-15, за което му е плащано между 200 и 500 лева на дружество. Той не знае техните адреси, никога не е стъпвал в офисите им и не е виждал водената от тях документация. Всичко се е движело от пълномощник на име Велико Великов, а за да му бъдат прехвърлени фирмите с него са се свързвали хора с малки имена Атанас и Тодор. „Чрез неговите показания се доказва нереално извършвана търговска дейност“, поясни прокурор Стоилов.

 

Днешното съдебно заседание продължи с разпит на свидетели, но бе белязано и от остър спор между обвинение и защитата, в който юридическите аргументи на моменти отстъпваха място на личните нападки. Повод за него бяха новите доказателствени искания на Татяна Дончев, която е сред адвокатите по делото. Тя поиска от съда да бъдат представени фактури, за да се провери дали са разписвани от един от свидетелите, както и какви реквизити точно съдържат те. Прокуратурата пък видя в това единствено шиканиране на процеса и предизвикване на медиен отзвук, тъй като въпросните фактури вече са в рамките на делото, а върху тях са извършвани графологични експертизи.

 

„Това, че свидетелят разказва по литературни данни без да му показвате фактурите и казва, че не е подписвал никога нищо, какво доказва за един процес? Вие трябва да спазите правилата за непосредственост в съдебното производство“, обърна се адвокат Дончева към обвинението. „Това е ваше мнение. Правилата са спазени“, отвърна й прокурор Стоилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4674 |24.12.2019 Църквата почита Света Евгения . 0| 3912 |06.11.2019 Евгения Александрова: Прецедентът с онкоболния д-р Радислав Наков е срамен . 12| 4610 |13.09.2019 Евгения Живкова: 9-и септември остава разделителна линия . 4| 4704 |12.07.2019 Прокуратурата освободи Евгения Банева от ареста за операция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads