Реклама / Ads
3| 2403 |27.02.2024 НОВИНИ

Близък съратник на Навални апелира руснаците да протестират масово срещу Путин в деня на изборите

.
Източник: БГНЕС
Близкият съратник на покойния руски опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков – призова днес руснаците да се присъединят масово на протести срещу държавния глава Владимир Путин на 17 март, когато в страната ще се проведат избори. Самият Навални, малко преди да умре в затворническа колония отвъд полярния кръг, призоваваше към такива протести, припомня Ройтерс.
 

Кремъл алармира, че ще има правни последици за всеки, който се вслуша, според неговата формулировка, в провокативни призиви от хора, определени като опасни и подкрепяни от САЩ екстремисти.

 

На 1 февруари в публикация в социалните мрежи Навални настоя руснаците да протестират, като се съберат да гласуват по едно и също време – по обяд на 17 март. Самият Навални почина на 16 февруари.





Във видеообръщение, публикувано в платформата „YouTube", Волков посочи, че призивът за протестни демонстрации е бил „пряк политически завет на Навални“ и последен апел да се инициират действия.

 

„Сега това вече не са просто политически действия, насочени към преодоляване на политическата самота и изолация. Сега това е траурно събиране и граждански помен, акция в памет на Навални“, коментира опозиционерът.





„Така хората ще изпълнят последната воля на Алексей Навални, което е нещо наистина важно. Направете го. И в оставащото до изборите време убедете колкото се може повече хора да направят това“, каза още той.

 

Путин по всяка вероятност ще спечели нов шестгодишен мандат на изборите, пише Ройтерс. Двама обявили се срещу войната в Украйна кандидати бяха дисквалифицирани по технически причини и никой от останалите трима претенденти за президентския пост не критикува руския президент.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2372 |27.02.2024 Михайло Подоляк: Дискусиите в западни демокрации относно пряка военна намеса в Украйна са добро нещо . 1| 2677 |27.02.2024 Удължават забраната за износ на инсулин с още 1 месец. Проф. Хинков: Драмата с лекарствата е преувеличена . 4| 2334 |27.02.2024 Московски съд наложи присъда от 2,5 години затвор на руския дисидент Олег Орлов . 18| 10958 |27.02.2024 Ген. Съби Събев за ФрогНюз: Макрон направи политическо послание към Москва, че коалиция на желаещите може да подпомогне Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads