Реклама / Ads
8| 8182 |27.07.2021 ГЛАСЪТ

БНР рекламен агент на вестници, БНТ - на партийни кадри. Защо да плащам?

.
7.20 часа, „Хоризонт“, БНТ. Пътувам в София към работното си място и очаквам да чуя новини или репортажи на журналисти от националното радио. Не са малко на брой, затова е логична надеждата ми. Мил женски глас обявява: „Преглед на печата“. И се започва… Едикой си вестник публикувал интервю с дама със съмнителна бизнес и съмнителна политическа биография.
 

Пеперудата, прелитала от партия в партия дава акъл на евентуалните читатели по важни теми и проблеми. Обяснила също колко добре е да се возиш в джипката на бившия премиер. Женският радиоглас подробно ни запознава. След това започва да описва съдържанието на друг вестник.

 

Така беше във вторник сутринта. Така е всеки ден. Чудя се: БНР някаква договорка ли има с въпросните вестници, отдавна преминали в режим на прощаване с читателите, главно заради слугинажа към властта? БНР не претендираше ли да е медия със свое автентично съдържание, плод на труда на екипа на радиото? Не виждам кое налага да рекламира определени издания, а много други, които предлагат – особено интернет-медиите – доста по-интересни новини, коментари и анализи да бъдат подминавани. Може би ръководството на радиото има договорка с ръководствата на тези вестници взаимно да се рекламират? Къде е тогава конкуренцията на пазара?

 

След минути съм в офиса. Кафе машината жужи примамливо. Колегите са включили телевизора на сутрешния блок на БНТ. От екрана умнотии реди мъж – някога психолог в МВР, после на хубава работа в Столична община, а след това влял се в екипа на партията на Цветан Цветанов. Същият човек обяснява на зрителите и водещата кой политик какво бил казал, на кое да вярваме и на кое да не вярваме от политическите послания. Добре, който иска да гледа и слуша, но моля ви, представяйте го като лице на партия, за да сме наясно защо твърди едно или друго. Той е политик, макар и не влязъл в парламента и не е справедливо да бъде представян като експерт по нещо.

Не е ли работа на СЕМ да… Знам, че едва ли някой в БНР и БНТ ще обърне внимание на моето мнение, но реших да опитам. Нали се издържат от нашите данъци...

 

Методи Лачев, софтуерен инженер

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 20771 |11.01.2020 Русия предала Сулеймани на САЩ - и спечели. Генералът бил агент на ЦРУ? . 42| 19590 |11.02.2019 Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок? . 208| 34113 |09.07.2014 ГЕРБ да си опичат акъла, стига са пласирали агенти във властта . 22| 18406 |10.06.2014 Таен доклад: Преименуването, ходжи-агенти, изселването - II част

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads