Реклама / Ads
49| 6027 |27.06.2013 НОВИНИ

БНТ и АБРО излязоха срещу Сидеров и Миков

.
Източник: Булфото
Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори - АБРО и Българската национална телевизия излязоха със съвместна декларация.
 

Ето какво се казва в нея:

Вчера към националните обществени медии и към частни телевизии бяха отправени предупреждения и обвинения във връзка с отразяването на протестите срещу правителството. За първи път от дълги години медиите станаха обект на две нарочни декларации - на председателя на Народното събрание и на Политическа партия „Атака". Двата документа в различна степен съдържат твърдения за манипулативно отразяване на гражданските протести от страна на основни национални медии като БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3.

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори -АБРО, като представителна организация на търговските електронни медии в България, и Българската национална телевизия, като обществен оператор, възразяваме категорично срещу тези внушения.

Заявяваме най-отговорно, че при информирането на обществеността спазваме стриктно етичните и професионалните стандарти за обективно отразяване. Медиите изпълняват своя обществен дълг да отразяват ставащото в момента обективно и безпристрастно,като спазват основното правило за представяне на всички гледни точки и равнопоставеност на страните. Заявяваме категорично, че в работата ни се водим единствено от интересите на зрителя.

В сложната обществено-политическа обстановка и в условията на активни граждански действия, членовете на АБРО и Българската национална телевизиясподеляме убеждението, че медиите са призвани да отразяват обективно обществените процеси, като гарантират спазването на правилата на журналистическата етика при разпространяването на информация.

Обществото има право да получава достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация.
Не приемаме политическите и институционални опити за влияние върху свободата на словото и редакционната ни независимост. Спазваме и няма да отстъпим от европейските стандарти за работа на медиите, защото в едно демократично общество обективността и истината са наше задължение и висша отговорност към зрителите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 6996 |27.06.2013 Волен Сидеров поведе митинг-шествие на "Атака" . 46| 7785 |27.06.2013 Сидеров се появи пред парламента с полицейска палка . 34| 6001 |27.06.2013 Сидеров към журналисти в НС: Жрици на любовта! . 40| 7506 |26.06.2013 Телевизионните продуценти скочиха срещу Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads