Реклама / Ads

3| 4328 |14.11.2019

БОЕЦ сигнализира ЕК и Кьовеши за нарушения при избора на главен прокурор

.
Изборът на Иван Гешев във ВСС
Днес БОЕЦ внесе официален Сигнал до ЕК и новоизбраният главен европрокурор, г-жа Лаура Кьовеши, съдържащ данни за закононарушения в процедурата по избор на главен прокурор в България, като сме приложили и сигналите ни до ВСС и прокуратурата срещу Гешев за извършени от него престъпления срещу правосъдието! Това написа лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев във Фейсбук.

Документите са депозирани едновременно в представителството на ЕК в София, както и директно в Брюксел.

 

Прилагаме текста на Сигнала:

До: Председателят на Европейската Комисия,
Г-жа Вера Юрова -Комисар по Правосъдие и потребители.
Г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на прокуратурата на ЕС
ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София


С И Г Н А Л
ОТ
ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”
ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

Като неправителствена организация в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание следните факти и обстоятелства, водещи до обосновани съмнения за извършени престъпления от заместник на главният прокурор на България и кандидат за главен прокурор, Иван Стоименов Гешев.


Във връзка с процедурата по избор на нов главен прокурор в България, като правоимащ субект, според чл.173. ал 3 от ЗСВ, БОЕЦ, в качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза, внесохме редица сигнали, искания и становища във ВСС, ВКП и ИВСС.


В тези сигнали и становища представихме данни, документи и аргументи, че процедурата по избора на главен прокурор е опорочена, както и данни за извършени престъпления срещу правосъдието от единственият кандидат за главен прокурор, Иван Стоименов Гешев.


Представяме на Вашето внимание сигналите и становищата на БОЕЦ до институциите и очакваме вашият отговор, коментар и реакция по повод опороченият избор на главен прокурор и опита на един мафиотски кръг начело с депутата Пеевски и премиера Борисов да инсталират и назначат на върха на прокуратурата един зависим и компрометиран човек, който не притежава нужните морални, нравствени и професионални качества чрез една опорочена процедура и непрозрачна процедура. Тези тежки дефекти на „избора” предизвикаха и множество граждански протести и остра съпротива на гражданското общество, част от което е и БОЕЦ срещу беззаконието и подчиняването на прокуратурата на мафията чрез назначаването на нейна марионетка за главен прокурор.

 

За тези наши действия, сигнали и данни за пороци на процедурата и извършени от Иван Гешев престъпления БОЕЦ информирахме и Президента на Република България. Цитирайки един от нашите сигнали, като част от своите аргументи, Президента отказа да подпише Указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Предстои ново гласуване от ВСС на същата кандидатура.


БОЕЦ очакваме бърз отговор и реална реакция от европейските институции за случващото се в Българя във връзка с процедурата и избора на нов главен прокурор, които са в разрез с всички европейски правила, стандарти, ценности и норми. Като български и европейски граждани и данъкоплатци очакваме мотивиран, а не формален отговор и реакция изразяваща се в конкретни действия на Европейската комисия, включително и официална позиция след запознаване с представените от нас сигнали, данни и становища.

 

Дата: 13.11.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! СЕГА ГРАЖДАНИТЕ СМЕ НА ХОД ОТНОВО!
БОЕЦ внесохме още на 26.10. Заявление за протести пред ВСС до Столична Община и СДВР за всички дати до края на годината! Миналият път господарите на Гешев – Пеевски и Борисов не позлволиха на свободните граждани да изразим позцията си и блокирахме Орлов мост, за да бъдем чути! Сега ще бъдем пред ВСС! След отказа на Радев и категоричното изявление на подвластното на мафията мнозинство във ВСС, че ще прегласуват незабавно Гешев, то можем да очакваме, че още в четвъртък – 14.11. ще се опитат да повторят позорният избор на Гешев!


Всички аргументи са изречени! Всичко е изговорено! Показахме, че гражданите сме по-силни от мафията. Знаем какво ни чака, ако позволим това да се случи. Сега непримиримите и будните трябва да се съберем и да спрем мракобесието, което превзема държавата ни и чиито проводник е Гешев! Трябва да сме хиляди, трябва да ни видят, да ни чуят и усетят! Сега страхът е в техните сърца!


БОЕЦ ще бъдем там и призоваваме всички организации и граждани да излезем и заедно да спечелим тази битка! Битката срещу мафията! Гражданите да си върнем държавата.
УТРЕ - 9.00ч. - ВСИЧКИ ПРЕД ВСС!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. БОЕЦ с три въпроса към ВСС и МВР! 11| 6250 |13.11.2019 . ВКП разпореди проверка срещу Гешев по сигнал на БОЕЦ 11| 6177 |08.11.2019 . Георги Георгиев от ”БОЕЦ” с две забрани да напуска страната, едната е отменена днес 4| 4167 |06.11.2019 . Забраниха на лидера на ”БОЕЦ” да напуска страната преди да стане донор на съпругата си във Франция 11| 30996 |05.11.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ