Реклама / Ads
0| 2919 |08.06.2022 НОВИНИ

Богдан Милчев: В близо 200 населени места преминава транзитен трафик без обходи

.
Богдан Милчев Източник: БГНЕС
”Екзотична” – така Богдан Милчев от Института за пътна безопасност определи идеята на МРРБ да се поставят пътни знаци в малките населени места, които да забранят преминаването на тежкотоварен трафик заради зачестили инциденти с камиони, които излизат от пътя и се врязват в къщи.
 

Звучи просто и логично, че ако тежкотоварните автомобили не преминават през населените места, няма да има инциденти с тях, но транспортната ни система е така проектирана преди десетилетия, че всички пътища минават през центъра на населени места, с малки изключения, коментира Богдан Милчев пред БНР.

 

"Тези хора са жертва на цялата ни система. Ако има обходен път, защо ще минава през вашата къща? Там, където е възможно, трафикът е изведен."

 

Има близо 200 населени места, през които преминават основни направления с транзитен трафик и няма обходи, подчерта Милчев. По думите му, ако се забрани да се влиза в 200 населени места, се появяват въпросите за контрола и откъде ще преминава този трафик.

 

"Не е толкова просто, колкото му се струва на министър Караджов и той ще го разбере. Ако някой политик излезе и ви каже, че до края на юни ще оправи движението, той ви лъже, но ние това чухме."

 

Според Милчев "единствената причина камионите да влизат в къщите е скоростта".

 

"Ако те преминават през населеното място с 30 км/ч и има инженерни съоръжения, които ги принуждават – кръгови и т.н. Това са мерки, които се вземат сега и веднага. Те не са скъпа инвестиция, трябва малко акъл."

 

Мерките по извеждане на движението и построяването на околовръстни не трябва да бъдат отричани, но "ще минат десетилетия, за да ги оправим", посочи още експертът.

 

Населените места, в които има такива инциденти, трябва да се изследват, а "не да чакаме телевизиите да ни ги показват", обобщи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2985 |07.06.2022 С близо 40% искат да скочи цената на природния газ от 1 юли . 0| 3341 |01.06.2022 Близо 30 млн. лева предвижда МЗ за подобряване на психиатричната помощ . 0| 3720 |30.05.2022 NYT: НАТО все по-близо до идеята да изхвърли проблемната от години Турция . 0| 3104 |26.05.2022 Украйна разследва близо 14 000 предполагаеми военни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads