Реклама / Ads
0| 4265 |02.04.2019 НОВИНИ

Боян Чуков: България няма концепция за политиката си към Турция

.
Боян Чуков
Ако приложим същия подход - премиера да иска извинения и да се вика посланика, в Германия, Холандия или Австрия, техните съвети за национална сигурност трябва денонощно да заседават. Проблемът ни се състои в това, че ние нямаме избистрена концепция за политиката ни към Турция. Ние работим на парче.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" Боян Чуков, балканист и специалист по национална сигурност във връзка с думите на Чавушоглу за Закона за вероизповеданията.

 

Чуков заяви още, че предишният турски посланик Гьокче се е държал наравно с българските политици и си позволяваше коментари за тях. Според него тогава е трябвало да има някаква реакция от наша страна, но не е имало такава.

 

Склонен съм да имам съмнение, че първоначалните публикации в нашите медии не е съвсем изчистено в смислен план, много преди Анкара да оспорва текста и това че е извадено от контекста на думите, обясни Чуков. Българска медиа, която има редакция с хора, говорещи турски език, също е посочила, че превода не е точен.

 

Политик, който има за майчин турския език също е споделил, че не е коректен превода.

Да се сложи контрол на всяко едно вероизповедание. Специално мюфтийството трябва да бъде контролирано от българската държава, защото Балканите са развъдник на радикалния ислям и трябва да се внимава да не се радикализира населението у нас.

 

Чуков коментира и изборните резултати в Турция като цитира Ердоган, който казва „Който владее Истанбул, владее Турция“.  Припомни и, че самият турски президент е започва кариерата си като кмет на този град. Навсякъде където опозицията е спечелила изборите, местните парламенти – общинските съветници се контролират от управляващите.

 

Партията на Националистическото действие получават 52%, а преди имаше по-висок процент.

 

До 2023 година в Турция няма други избори. Ердоган има среща с Путин, а те работят за привличане на руските туристи, които вече не избират България.

 

И Ципрас и Заев са момчета на Сорос, заради това двете държави – Гърция и Северна Македония работят така добре заедно. Това не е в наша полза.  Свързването на електрическата  мрежата на Македония можеше да се свърже с България, а не с Гърция. Ние направихме немалко за тях, каза в края на разговора Чуков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3973 |02.04.2019 Турция не отстъпва: Думите на Чавушоглу за България - изопачени . 2| 4340 |02.04.2019 Чуков: Ердоган вижда себе си в кмета на Истанбул, много го е страх . 5| 4449 |01.04.2019 Палатът на Баневи в „Бояна” се продава на търг за 6 млн. лв. . 6| 4221 |01.04.2019 Румен Петков: Нинова бърка „Коалиция за България” с „Техноимпекс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads