Реклама / Ads
5| 4557 |28.06.2018 НОВИНИ

Местан: Службите знаят, че не съм се крил в турското посолство, вечерях

.
”Срещнах се с новия турски посланик по негова покана. Имахме семейна вечеря и това е нещо напълно нормално. И службите знаят това. Никога не съм имал амбиции да бъда ”топлата връзка” между България и Реджеп Ердоган. В отношенията между две държави не трябва да има политически партии, които да играят ролята на посредници”.
 

Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който коментира президентските избори в южната ни съседка. "Разговорът за Турция непрекъснато се политизира и профанизира. Говори се за авторитарно управление в Турция, но в същото време опозицията прави многомилионни митинги. Това няма как да се случи в една държава с авторитарно управление. Турция е в извънредно положение и се възстановява от един тежък опит за преврат. Извънредното положение не попречи на никого да участва в изборите. Има какво да заимстваме от изборния процес в Турция. Тук законът забранява агитацията на майчин език и това противоречи на всички европейски правила", категоричен беше Местан.

 

"В Турция има икономически бум. Бедността и безработицата намаляват непрекъснато. Всичко това са положителни резултати, от които трябва да се учим. Избирането на Ердоган е хубаво за България, защото той е наш приятел. Ердоган никога не се е месил в българската политика. Партия ДОСТ, за разлика от ДПС, също не си е позволила да се меси във вътрешната политика на Турция.

 

ДПС обявиха, че Ердоган иска да реорганизира Кемалистка Турция в султанат. Те призоваха на референдума да се гласува с "не", защото Ердоган обиждал армия, учени и интелектуалци. Това го има на сайта на ДПС. Ако дойде покана от страна на Ердоган, ще посетя Турция. Всички партии трябва да поддържат добри отношения с този приятел на България. Разбира се, че не получаваме и спонсориране от Турция. Това е противозаконно", обяви Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4659 |23.05.2018 ЕС и САЩ обсъдиха сътрудничеството на службите в областта на тероризма . 3| 4641 |20.05.2018 Службите на Балканите разследват готвено покушение срещу Ердоган? . 7| 6089 |14.04.2018 Асад: Западните сили да признаят, че са загубили контрол . 3| 6859 |28.03.2018 Схема за изнудване в службите: Даваш 10 бона и оставаш с достъп до класифицирана информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads