Реклама / Ads
1| 4927 |17.07.2019 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Главният прокурор в момента се е отдал на политическата власт

.
Бойко Атанасов
Тази номинация е доста интересна. За първи път има възможност граждани да номинират главен прокурор. Максимално хора трябва да са запознати с функционирането на съдебната система. Обикновено досега имаше „Ти си го избра“. Прокуратурата има голяма нужда от реформа, за да започне да работи законово. Това каза пред Люба Кулезич следовател Бойко Атанасов, номиниран за главен прокурор от БОЕЦ и още няколко НПО-та.
 

Приемайки подобна роля, това е едно начало. Активността не е без значение. Когато всеки от нас изразява мнението си и не е само в учебниците, тогава няма да сърдим  тези, които ни управляват. Прокуратурата не действа. Тя трябва да се върне в съдебната власт. Прокуратурата трябва да е независима. Тя не е такава. Главният прокурор в момента  се е отдал на политическата власт и на министър-председателя.

Атаката е към Георги Георгиев и към мен.

 

Те-така наречените хора, които управляват държавата, използват различни способи да пускат срещу всеки каквото си пожелаят. Всички дела, по които съм работил, се разнасят по обслужващите ги медии. Парламентът избра членовете на ВСС много бързо. Имаше сигнали как и за  кого да се гласува. Всичко стана набързо. Всички в парламента се обединиха. Как и по какъв начин тези членове са били номинирани? Защо партията, избрала съответния член, не аргументираха как точно са стигнали до него.

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев отбеляза: Ще направим истинска предизборна кампания за нашето предложение за главен прокурор в лицето на следовател Бойко Атанасов. . Не могат да ни спрат. За 30 години обществото ни превърнаха в една маргинална част, която гледа отстрани. Накрая ни дават само сметката, която трябва да платим. Наслушахме се на идеи и заявки на промяна. Всички заявки без конкретни действия. Сега искаме да дадем пример за промяна на статуквото. Публично заставаме и номинираме този човек. Добре знаем кариерата на Цацаров. Знаем по кои дела е работел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4926 |15.07.2019 Граждански организации номинираха Бойко Атанасов за главен прокурор . 1| 4038 |08.07.2019 Премиерът Бойко Борисов поздрави Мицотакис за победата му в Гърция . 9| 6607 |03.07.2019 Бойко Станкушев: КПКОНПИ трябва да се разпусне тутакси, мен ме е срам от това нещо . 2| 4310 |26.06.2019 Бойко Борисов и Зоран Заев на форум в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads