Реклама / Ads
89| 6973 |05.09.2012 НОВИНИ

Бойко в Сатирата; откри реновирана зала и сезона

.
Бойко Борисов беше посрещнат от бившия и настоящия директор на Сатирата Източник: Фрогнюз
На първият ред бяха актьорите, премиерът седна зад тях и не се задържа дълго на счената, която е тяхно владение.
 

Знаех си, че Вежди ще говори “кратко” и предвидливо седнах. Това беше един моноспектакъл на министъра на културата, каза премиерът Бойко Борисов от сцената на обновената камерна зала „Методи Андонов” на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”, където заедно с Рашидов премиерът откри театралния сезон.

Това стана в присъствието на Стоянка Мутафова, Славчо Пеев, Христо Мутафчиев, Ивайло Калоянчев, които заеха първия ред, и представители на медиите. По този повод Борисов отбеляза, че в хороскопа му за днес имало предупреждение да внимава за сблъсъци.

"Наред с метрото, наред с инфраструктурата и всичко, което правим за града, много радостното е, че българските филми вече имат огромни почитатели и зрители, театрите ни са пълни. В археологията вложихме много пари, което видимо дава голямо самочувствие и на хората, и на нас, така че продължаваме в същия темп”, каза Борисов от сцената на напълно обновената камерна зала на театъра "Методи Андонов".

Борисов разкри, че скоро започва строежът и на новия музей, т.нар. български Лувър, за който се надява скоро да бъде измислено българско име.


Зала „Методи Андонов” е седмата изцяло ремонтирана театрална зала в страната, този път за 3 месеца. Напълно е подменена инсталацията на театъра, комуникационната система, купена е нова озвучителна техника. Реконструкцията струва 739 153 лв. и е по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Ремонтирани са още и сградите на Филхармонията в Русе, операта в Бургас и театъра във Варна.

"Това е фабрика за живи гени. Фабрика за хората, които остават в паметта на времето", започна речта си Рашидов от сцената.

Реформата се прави, за да са щастливи хората и ако тя не е полезна, няма проблем да се върнем към равните заплати и студените зали,
продължи министър Рашидов, щастлив, че доживял да види обновения театър опашките за билети на който стигат чак до "Раковски".

"Знаете, че премиерът е мой началник. Аз съм длъжен да му се подчинявам, тъй че нямам никакви поводи да му се подмазвам, а просто трябва да му казвам: "Да, слушам! Мога да върша работа и затова съм се цанил”. Той е мой работодател. Искам да му благодаря пред всички!”, не пропусна да отбележи министърът в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, който наблюдаваше "подчинения" си от втория ред.

Вежди Рашидов изрази радостта си, че през последните три години чалгата е изтласквана на заден план, а вместо това се възвръща дебатът за българската култура.

Новият директор на Сатирата е актьорът и бизнесмен Калин Сърменов, известен най-добре като мафиота Милото от сериала „Седем часа разлика”. Той ще изпълнява длъжността временно, докато се проведе конкурс за мястото. Министър Рашидов заяви, че Сърменов не му е приятел, но разбира от мениджмънт, обичан е от колегите си и от публиката. Той му пожела да вдигне високо летвата.

Вежди Рашидов не пропусна да припомни на Сърменов, че преди време го е нарекъл смешник. "Не, грешиш! Аз не съм смешник, аз съм голям смешник", призна си министърът в отговор.


На бившия вече ръководител на Сатиричния театър Иван Попйорданов Рашидов връчи отличие "Златен век" за принос в сферата на културата. А Попйорданов благодари за най-хубавия подарък, който театърът може да получи за своя юбилей, по повод че 55-годишнината на театъра съвпада с откриването на новия сезон и с приключването на проекта по обновяването на културната институция.

Из фоайето насред млади и стари актьори се разхождаше накипрена 90-годишната Стоянка Мутафова, която размени горещи прегръдки с кой ли не от колегите.


Павел Попандов наблюдава дълго време веселата суматохата, приседнал на плота пред гардероба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 18645 |29.08.2012 Слави Бинев: Бойко Борисов ще ме убива тия дни! Уау... . 1| 6714 |29.08.2012 Полицията откри горско дете без акт за раждане . 35| 5991 |26.08.2012 Искат остров от Бойко . 85| 6452 |25.08.2012 Червените-гневни на Бойковите шеги: простотията нямала граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads