Реклама / Ads
1| 3039 |12.07.2023 НОВИНИ

Бойко Станкушев: ВСС е с отдавна изтекъл срок на годност. Въпросът е защо не са направени опити да се обнови

.
Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд Източник: Стопкадър: Евроком
Без да се промени съществуващото статукво, нищо няма да стане. ВСС е с отдавна изтекъл срок на годност. Големият въпрос е защо не са направени опити да се обнови ВСС. Няма такива опити реално.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев.

 

"От много години цялата публика знае, че се приспиват кокошките. Опитват се да приспят българския изтерзан народ. Може би ще се наложи да правим продължения на нашите разследвания. Няма да мине така номерът, както не мина и номерът на г-н Гешев. Преди 3 г. той се е подписал, че е запознат с казуса "Осемте джуджета", след това е сложил всичко в едно чекмедже", каза Станкушев.

 

"Ние казваме всъщност, че се споменават имена. Защо не се опитаха да имитират поне опит за проверка? Отговорите са два - първият е, че не им дават. Това е част от инструментариума на дълбоката държава. Другата причина е, че тези хора не могат да си свършат работата. Не може да си се изучил за милиционер и да имаш чак такъв капацитет. Г-н Цацаров между другото е бил отличник, него не трябва да го слагаме в тази схема", отбеляза още директорът на Антикорупционния фонд.

 

Запитан защо новият правосъден министър се зарече да внесе във ВСС т.нар. списък за бърз контрол, Станкушев коментира следното:

 

"Ивайла Бакалова направи нещо скандално - тя рискува. Това нещо сме гледали само в най-добрите класически романи. Тя дойде при нас, вярвайки, че няма да я издъним. Ние не я издънихме. Ние знаехме нейните тайни, чоплихме, чоплихме, работихме с всички възможни способи", категоричен бе той.

 

Относно кандидатурата на Васил Терзиев, Станкушев посочи, че разбира тона на изказванията му.

 

"За мен Терзиев има много качества. Много е хубав поводът да се започне един истински дебат относно това защо се е стигнало дотук. Ако демократите считат, че най-голямата заплаха за тях е кандидатурата на г-н Терзиев, да кажат", смята той.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10577 |08.07.2023 Бойко Станкушев: Зеленски прилича на старите монаси от Шаолин, вътрешно има око на боец, който ще напада . 14| 3480 |05.07.2023 ”Все пак аз съм Бойко Борисов”: И лидерът на ГЕРБ се отказва от имунитета си . 7| 3350 |29.06.2023 Проф. Гечев: Бойко Борисов саботира съдебната система . 25| 5171 |25.06.2023 Бойко Ноев за взрива край Карнобат: Тези, които взривяват са безнаказани! Унищожават се доказателства в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads