Реклама / Ads
8| 11116 |24.08.2023 НОВИНИ

Божков се завръща, елитът в шок, тръбят „медии“. Защо това няма да се случи?

.
Самолетът с позивна LZ-VBE, който към 2019 г. е бил собственост на Васил Божков Източник: Офнюз.бг
По принцип летния сезон е труден за медиите: политиците са в отпуск, баровците са по острови с гаджета – разчита се на криминалния ресор. Но и това не е много сигурно, защото МВР, службите и прокуратурата пускат към публичното пространство само информации, от които имат полза или с цел манипулация в полза на този или онзи кръг. Нерядко мафиотски.
 

Шест дена инфопотокът се пълнеше с екзекуцията на Алексей Петров – Трактора. Погребаха го.

 

За смъртта на един от главните херои по разследването на АКФ „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото в ОАЕ във вътрешното ведомство още нищо не знаели, а прокуратурата (не)знайно защо мълчи…

 

И понеже определени среди имат нужда от скандални „новини“, които да отвлекат вниманието на слънчасалата публика от откраднатия над 1 милиард за АМ „Хемус“, в обръщение е пусната зашеметяващата вест, че утре (25.08 - петък) бизнесменът Васил Божков щял да кацне с частния си самолет в София. След това сюжетът предвижда да бъде задържан за 78 часа, след което пуснат. И ще започнат едни разкрития – майко мила… „Новината“ била хвърлила в див ужас политическият елит в страната. Това последното го пишат не само анонимни сайтове, но и такива, които болнаво смятат, че разполагат със супер източници.

 

Като оставим настрана въпроса, защо му е на Божков да се връща при налични над 15 обвинения, няма как той да не си дава сметка, че каквото и да му обещава Борислав Сарафов – ако въобще обещава, - ще има обществен отзвук, който едва ли ще е в негова полза…

 

Има и техническа подробност: Дали в момента частният самолет на бизнесмена не е в германския град Нюрнберг за сервизно обслужване? Това чухме от някакви авиотехници… които може и да са се объркали.

 

Болни глави се вълнуват също дали Фрог нюз не бил излъгал за смъртта на Петьо – Еврото. Да си изпият хапчетата и да слушат какво говори вътрешният министър. Странното е обаче, че на него никой нищо съществено не му казва или пък го заблуждава. Честа практика в отношенията между МВР и прокуратурата.

Между другото, в страни като ОАЕ погребват мъртвите поне на 3 м дълбочина, заради топлия климат, естествено.

 

Интересно е и друго: някои от участниците, или поне помагачи в удара срещу хазартния бизнес на Божков бяха забелязани на погребението на Трактора. Те има от какво да се притесняват, защото дали хазартния бос ще се върне или не, тяхната роля ще бъде осветена и ще трябва да отговарят…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2549 |30.06.2023 Лятото се завръща, слънцето ще ни се усмихва цял ден, градусите скачат до 27° - 32° . 15| 3056 |12.06.2023 Владислав Горанов: Нямам от какво да се притеснявам, от Дубай Божков не помага на процеса . 18| 25784 |11.06.2023 Гилотината пада: Нови разкрития взривяват скандала с 67-те милиона от Божков за Борисов през Горанов . 7| 5290 |10.06.2023 Васил Божков-Черепа щял да се връща. Журналисти хукнаха към ГКПП „Кулата“. Какво се случва?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads