Реклама / Ads
3| 4884 |23.01.2024 НОВИНИ

Бомбени заплахи в училищата из цялата страна

.
Получена е бомбена заплаха в училищата в цялата страна. Полицията извършва проверки, като е засилено присъствието на органите на реда около учебните заведения.
 

„Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища Министерството на вътрешните работи извършва проверки в цялата страна. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден“, обясниха от Министерството на вътрешните работи.





В училищата в общините Козлодуй, Хайредин и Мизия днешният ден ще бъде неучебен, след като е получен сигнал за бомбена заплаха.

 

„Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на РУ – Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца“, съобщават от общинската управа в Козлодуй.

 

Община Мизия също публикува съобщение:

 

"Освобождаването на учениците от учебни занятия се налага във връзка с подаден сигнал за бомбена заплаха на тел. 112, който касае всички училища на територията на област Враца. Информацията е получена от ръководството на Участък Мизия. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на учениците от отговорните институции".





Преди началото на учебните часове сградите в Бургас са били претърсени от полицията, след като също е получен сигнал. Нищо съмнително не е било открито, а учебният процес протича нормално, предава кореспондентът на bTV Лора Стаматис.

 

В София са направени проверки още преди започване на часовете. Няма данни за нищо притеснително. Полицейското присъствие в района на училищата ще бъде засилен.

 

В Ямбол и в Сливен работят всички училища.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4827 |23.01.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з. Малинова долина и в.з. Бункера . 3| 4357 |23.01.2024 Саботират конгреса на БФС, за да остане Михайлов за власт? Три жалби срещу вписването на Михаил Касабов . 0| 4194 |23.01.2024 Първата Европейска купа в паралелния сноуборд събра в Пампорово 58 състезатели . 6| 13542 |23.01.2024 Убийството на 44-годишния Пейо Пеев: Заплетена история, "ясни мотиви"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads