Реклама / Ads
3| 7775 |14.06.2017 НОВИНИ

Б. Бонев за стенограмата: Мутрата бута Орешарски

.
Богомил Бонев Източник: БГНЕС
Кратка реминисценция от една умишлено предизвикана криза: Правителството на герб концентрира пари в КТБ. Банката започва да действа като пирамида. Дава най-големи лихви по депозитите на отбрани лица от властта. Костов, извинявай. Парите на държавни фирми и бюджетните средства са там.
 
Правителство на Орешарски вижда, че това не е много редно и започва да изтегля парите от сметките на държавните фирми. Дребен процент от сметките по депозитите.


Пуска се „анонимно“ съобщение в медиите на #Кой. Общините на герб започват да прехвърлят сметките си в други банки. Настава паника пред клоновете на банката.
Прокуратурата атакува централата на банката. Това рано или късно ще се разследва. Защо?! Защо по този демонстративен начин.
Борисов прави няколко изявления, които призовават хората да си теглят парите. Настъпва масова паника. Изяввленията му се тиражират масово. Хората атакуват клоновет на банката. Прави се въпросното съвещание при президента. Там проличава, че целите на Борисов са чисто политически. Няма значение колко пари ще загубят хората.
Просто хвърля бензин върху пожара. Даже използва точно този изказ по време на дискусията, според стенограмата.
И се обявява след това, въпреки мерзавски разрушителните му съвети, за спасител на банковата криза. Банковата криза беше спестена, слава Богу, въпреки него. На стенограмата при Плевнелиев ясно се вижда как преследва гнусни политически цели. Да свали законното правителство, без значение колко ще загубят хората от депозитите си.
И е на свобода?!

Та даже ни е премиер, пак?! Това само в България може да се случи, народе прост мой

Това е първата стенограма. Впечатления след диагонален прочит:
– Първо впечатление, събрали са се банда глупаци;
– Второ впечатление, Борисов се държи както винаги – като ла*но. Не го интересуват хората, иска атака срещу кабинета. Само си представям в онази ситуация на паника, неговото искане за оставка на финансовия министър или на кабинета до какво щеше да доведе;
– Трето, Роско започва да говори за доклад на ДАНС, атакуван преди това яростно от Боко, а Захариева прекъсва, че това била класифицирана информация. Алооо, всички тези затова са се събрали там – да дискутират класифицирана информация, ма.
Обобщавам с първото впечатление

Оказва се, че, заради постановление да няма концентрация на средства на държавните фирми в една банка, част от тях са изтеглени.
И това е малък проблем. Големият е изтеглените от банката бюджетни средства на общините. Чии са общините, пита Мечо Пух. Точно така, познахте.

Причината да не се срине (отново) банковата система е безкрайното слабоумие и малодушие на булгаристанските вложители, които пак гласуваха за тези, които им обраха парите

Стенограмата, обобщена в едно изречение: Мутрата бута Орешарски.

След стенограмата може и да не последват дела в съда. Заради държавицата жалка.
Но трябва да се отнеме достъпът до класифицирана информация на герб… в неговата персонификация

Лостът на Архимед от Банкя с опорна точка фалиране на КТБ. Стенограмата е засекретена, за да не се разбере колко тъпи хора са записани

Спирам със стенограмата, докато не направим съдебната реформа.
Очевидно е, че лицето БМБ дава доказателства за предумишлено престъпление – сваляне на законно избрано правителство чрез умишлено организирана банкова криза.
Рано или късно ще има правосъдие и възмездие за тези, които с политически цели обраха парите на хората.

Борисов: “Аз спасих банковата криза“. Спасил кризата?! Като я организира.

Богомил Бонев, Фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12711 |10.06.2017 Бонев безпощаден за стенограмата: Борисов преследва гнусни политически цели . 10| 27589 |09.06.2017 Б. Бонев размазва ”недоразумението” В. Симеонов за оградата, Колтуклиева го упреква в бруталност . 8| 16148 |25.05.2017 Б. Бонев: Срамувам се, че и герберастите се водят българи . 0| 5426 |20.05.2017 Антоанета Бонева със сребърен медал на Световната купа в Мюнхен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads