Реклама / Ads
11| 2154 |29.08.2024 НОВИНИ

Борел: Съюзниците на Украйна да отменят ограниченията за поразяване на цели в Русия с предоставените от тях оръжия

.
Източник: БГНЕС
Топдипломатът на ЕС Жозеп Борел призова днес съюзниците на Украйна да отменят ограниченията за поразяване на цели в Русия с предоставените от тях оръжия, съобщи Асошиейтед прес.
 

САЩ ограничават употребата на балистичните ракети с голям обсег, които предоставят на Украйна. Ограничения за употребата на оръжията, предоставени от Украйна, са въвели и някои страни от Евросъюза.

 

Киев настоява да поразява военни летища и други военни обекти на територията на Русия, от които руските сили извършват нападения срещу Украйна.





"Трябва да отменим ограниченията за употреба на оръжия срещу руски военни цели, в съответствие с международното право", подчерта Борел на фона на днешната среща в Брюксел на външните министри на страните от ЕС.

 

"Оръжията, които даваме на Украйна, трябва да бъдат използвани пълноценно и ограниченията трябва да бъдат отменени, за да може украинците да атакуват местата, от които Русия ги бомбардира. В противен случай, оръжията са безполезни", изтъкна той пред журналисти.

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който също е в Брюксел, на свой ред посочи, че "дали Русия ще успее или не, зависи само от едно нещо: готовността на партньорите да взимат дръзки решения. Ако тези решения бъдат взети, Украйна ще бъде успешна на бойното поле. Ако не бъдат взети, не се оплаквайте от Украйна, оплаквайте се от себе си", уточни Кулеба.





Украинският министър бе категоричен, че Киев има намерение да атакува само "легитимни военни цели" на територията на Русия.

 

"Призовавам Европейския съюз да бъде деен и да каже ясно и на висок глас, че някои неща трябва да бъдат направени веднага", допълни Кулеба при пристигането си в Брюксел за срещата на външните министри на страните от ЕС, цитиран от Франс прес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2172 |29.08.2024 Минималната заплата да достигне заплатата за издръжка, настояват от КНСБ . 2| 2216 |29.08.2024 16-годишно момче почина след падане с тротинетка в Плевен . 1| 2182 |29.08.2024 ЦИК: Няма съществени промени около вота. Партиите се регистрират за изборите от 2 септември /видео/ . 16| 9798 |29.08.2024 Telegram - трите сценария за ролята на Павел Дуров и социалната мрежа. Светлин Наков за ФрогНюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads