Реклама / Ads
3| 3643 |16.01.2023 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Гледаме третокласен филм за „Спасяването на редник Радев“

.
Боряна Димитрова
Боряна Димитрова каза по БиТиВи, че скандалът „Нексо“ е предвиден не за третия мандат, а за по-дългосрочни развръзки. Тя определи като нулев шансът за съставяне на правителство с мандата на БСП. Христо Панчугов посочи, че абдикацията от властта на политиците е ”в подкрепа на Радев повече, отколкото самите планове на Радев за създаването на президентска република.”
 

Според Боряна Димитрова Румен Радев е връчил третия мандат на БСП, защото така ще има най-малко щети и най-много бонуси за президента. Димитрова посочи, че "БСП може да продължи политиката по отношение във войната в Украйна. Това е държавна визия за завземане на механизмите на изпълнителната власт. Има предпоставки да продължи."

 

Боряна Димитрова заяви, че четири месеца се въртим в една и съща ситуация. По-фрапиращо е, че политиците не желаят да излязат от нея. Тя посочи, че сегашната ситуация поставя под риск политиците: "Това е третокласен филм „Спасяването на редник Райън“.

 

Боряна Димитрова определи като нулев шансът за съставяне на правителство с мандата на БСП. Според нея конституцията дава възможност за разтягане на времето за неговото връщане.

 

Христо Панчугов посочи, че президентът е подходил инструментално с връчването на мандата на БСП. Според него "се откроява присъствието на тенденция за „силната ръка“ - ярката политическа фигура в българската политика." 

 

Христо Панчугов  e категоричен: "Проблемът е, политическите партии абдикираха пред президентската институция. Парламентът не зададе дневният ред. Те мълчаха пред критиката на Радев. Абдикацията от властта е в подкрепа на Радев повече, отколкото самите планове на Радев за създаването на президентска република."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3334 |09.01.2023 Боряна Димитрова: Всички партии играят на “Черен Петър”. Нищожен е шансът за кабинет . 1| 7331 |06.12.2022 Сагата с Народния театър е представлението ”Троянският кон”, който всички гледаме . 3| 3602 |06.12.2022 Диана Димитрова: Не желая нито стотинка от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен . 1| 4763 |26.11.2022 Боряна Димитрова: Коалициите са нестабилни-хартиената, мадуровките, енергийната, на посредниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads