Реклама / Ads
0| 3166 |10.04.2022 НОВИНИ

Калейн със злато на обръч и топка на Световната купа в София. Ансамбълът - с второ злато

.
Боряна Калейн Източник: Facebook, БФХГ
Българската гимнастичка Боряна Калейн спечели златния медал за съчетанията си с обръч и топка на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това е трето злато от три възможни до момента за нея.
 

Другата българска представителка във финала на обръч – бронзовата медалистка в многобоя Стилияна Николова, допусна грешки и остана осма в класирането.

 

Малко по-късно обаче Никилова спечели първия си златен медал от Световна купа. Възпитаничката на Валентина Иванова, която е дебютантка на състезания от такъв ранг, безапелациинно извоюва титлата във финала с булхалки. 16-годишната ни гимнастичка беше интинска фурия и помете конкуренцията, като изпълни по перфектен начин всички заложени елементи, в изключително трудната си композиция поставена на музика от филма „Флашданс“. Стилияна стъпи на върха в класирането с оценка от 31.850 точки.


Този път Боряна Калейн не издържа на напрежението. Тя допусна груби грешки и не успя за втори път да покаже нестандартната си и безкрайно интересна и сложна композиция и с оценка от 27.900 точки завърши 6-та.

 

А Ансамбълът ни, който спечели надпреварата в многобоя в събота, днес грабна втори златен медал.


Момичетата на Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Мавеска и Ясена Стойнева стигнаха до златото във финала с пет топки с оценка от 28.600 точки.


Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова продължават да се представят изключително добре в първото си официално състезание за сезона. Под бурните аплодисменти на публиката в залата, наследничките на олимпийските ни шампионки днес изпълниха значитално по -добре композицията си. Въпреки допусната грешка (излизане на състезателка изън килима)  гимнастичките ни показаха класа и демонстрираха, че това съчетание е уникално във всеки аспект на новия правилник.


Сребърният медал в този финал стана притежание на петорката на Япония с оценка от 25.350 точки, а бронза отиде при гимнастичките на Франция, които получиха 24.100 точки.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3382 |11.03.2022 Войната, ден 16: Обръчът около Киев се затяга. Бомбардировка над институт с експериментален ядрен реактор в Харков . 0| 3255 |06.02.2022 Руските фигуристи поведоха в битката за олимпийското злато . 0| 3379 |30.10.2021 Боряна Калейн остана четвърта в многобоя на Световното в Япония . 1| 2899 |28.10.2021 Четвърто място за бухалките на Боряна Калейн на световното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads