Реклама / Ads
6| 3395 |13.11.2023 НОВИНИ

Борис Бонев: Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас

.
Източник: БГНЕС
Столичният общински съвет остава без председател, както "Фокус" по-рано ви съобщи. При втория опит за избор гласуваха 44 общински съветници, а 12 бяха недействителните гласове. Борис Бонев от ПП-ДБ-СС получи 23 гласа, а Диана Тонова от БСП общо 9. С 54 гласа "за" СОС реши да има отново заседание с избор на председател на 20 ноември от 10:00 часа.
 

Ето какво заяви минути по-късно Борис Бонев пред журналистите: "Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас, като развитие на ситуацията. Въпреки, че по-рано днес ние много ясно призовахме за конструктивен диалог в рамките на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно конструктивна и добра за гражданите на София идея, ще бъде приемана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци. Видяхме обаче, че не всяка една от една  политическите сили, които иначе направиха подобен тип изказвания в рамките на заседанието, не са готови да застанат зад думите си. Предполагам, че емоцията от изборите все още не е утихнала в част от участващите в днешното заседание общински съветници. За нас е проява на най-малкото лош вкус, въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС. 

 

Защото в крайна сметка всеки един общински съветник е изпратен тук от гражданите на София, за да взима решения, било то и трудни решения, а не да бяга от тази отговорност" 

 

Бонев сподели, че тяхната група ще инициира разговори с политическите сили в СОС, като се надяват,че това безвластие в СОС и този вакуум няма да продължи повече от една седмица. Той не отговори на въпроса дали са готови на компромис, за да получат подкрепа от останалите партии.  

"Както коментирахме и преди днешното заседание, политическа партия ГЕРБ получи ясен мандат да бъде в опозиция в рамките на този Общински съвет", заяви той и призова: "всички общински съветници в тайния вот да гласуват по съвест". 

 

Той също така сподели, че се надява при "следващото гласуване да няма партийни повери - да не отива да се гласува с цел, по този начин всъщност да контролира кой как гласува". 

 

Борис Бонев каза, че решението на групата е той да бъде председател на СОС и не смятат да отстъпват от това решение. Бонев загатна, че "от политическите им опоненти вече се опитват да се внесе разцепление и разделение в тяхната група". 

 

Той обаче беше категоричен, че всичките 23-ма общински съветници на ПП-ДБ-СС стоят "изключително заедно и няма да допуснат опити за интриги да им повлияят в категоричността на решението". 

 

Борис Бонев говори и за решението да се обжалват резултатите от изборите в Банкя.

 

Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) са подали жалба в Административния съд в София срещу изборния резултат от първия тур в район "Банкя".

 

"Както знаете разликата кандидатите на “Възраждане" Антон Бранков и на ПП-ДБ-СС Георги Атанасов беше едва 2 гласа. Смятаме, че при преразглеждане на броя подадени бюлетини в някои от секциите, тези два гласа могат всъщност да бъдат намерени образно казано. Така че, се възползвахме от легитимното ни право да обжалваме резултатите в район "Банкя".

 

На въпрос личен поздрав ли е това към Бойко Борисов, Бонев отговори така: "Не изпращам и нямаме намерение да контактуваме с господин Борисов. По-скоро се надявам, предвид сигналите, които чувам, че на ръчна скорост е поел управлението на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, да призове за необходимия разум. София не може да бъде заложник на партийни, на тънки партийни сметчици. Хората са ни избрали, за да работим, а не да политиканстваме тук. Отново призовавам всички за разум и за отговорност. Ние сме готови, ще разговаряме и всяко едно добро предложение, независимо от кого идва, ще бъде подкрепяно от нас. Това е нещо, което дълги години не се беше случвало в СОС, показваме нов модел на управление".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4812 |13.11.2023 Посред бял ден: Влюбен до полуда простреля изгората си в Благоевград . 1| 3540 |13.11.2023 Нови факти около катастрофата с Ферарио Спасов. Проговори и убиецът му . 15| 9696 |13.11.2023 Йордан Карабинов пред ФрогНюз: Нямаме никакъв шанс да преборим корупцията, докато в институциите са тези хора . 6| 6613 |13.11.2023 Община Пловдив обяви: България и Унгария няма да играят на стадион "Христо Ботев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads