Реклама / Ads
0| 2942 |07.07.2022 НОВИНИ

Борис Джонсън: Тъжен съм, че се отказвам от най-добрата работа на света

.
Борис Джонсън Източник: БГНЕС
Борис Джонсън обяви оставката си като лидер на Консервативната партия и като министър-председател на Обединеното кралство.
 

Ето цялата реч на Джонсън:

 

Добър ден на всички. Благодаря Ви. 

 

Очевидно сега волята на парламентарната Консервативна партия е, че трябва да има нов лидер и следователно нов министър-председател. Аз се съгласих със сър Греъм Брейди, председателя на нашите депутати от задната камара, че процесът на избор на нов лидер трябва да започне сега, а графикът да бъде обявен следващата седмица.

 

И днес назначих кабинет, който да служи - както ще направя - докато не бъде избран нов лидер. 

 

Така че искам да кажа на милионите хора, които гласуваха за нас през 2019 г., много от тях гласуваха за консерваторите за първи път. Благодаря Ви за този невероятен мандат - най-голямото мнозинство на консерваторите от 1987 г. насам, най-големият дял от гласовете от 1979 г. насам. 

 

И причината, поради която се борих толкова усилено през последните няколко дни, за да продължа да изпълнявам този мандат лично, не беше просто защото исках да го направя, а защото чувствах, че е моя работа, мой дълг, мое задължение към Вас да продължа да направи това, което обещахме през 2019 г. 

 

И разбира се, аз съм изключително горд от постиженията на това правителство - от осъществяването на Брекзит до уреждането на отношенията ни с континента за повече от половин век, възвръщането на властта на тази страна да създава свои собствени закони в парламента, осигурявайки най-бързото разпространение на ваксини в Европа, най-бързото излизане от локдауна, а през последните няколко месеца, водещи Запада в противопоставянето на агресията на Путин в Украйна. 

 

Позволете ми да се обърна към народа на Украйна: Ние в Обединеното кралство ще продължим да подкрепяме вашата борба за свобода толкова дълго, колкото е необходимо. 

 

И в същото време в тази страна прокарваме обширна програма за инвестиции в инфраструктура, в умения и технологии... Защото ако имах едно прозрение за човешките същества, то е, че гениалността, талантът, ентусиазмът и въображението са равномерно разпределени сред населението. Но възможността не е. И затова трябва да продължим да се изравняваме, да продължим да отприщваме потенциала във всяка част на Обединеното кралство. И ако успеем да направим това, в тази страна, ще бъдем най-най-проспериращите в Европа. 

 

И през последните няколко дни се опитах да убедя колегите си, че би било ексцентрично да сменяме правителствата, когато изпълняваме толкова много, когато имаме толкова огромен мандат и когато всъщност изоставаме само с няколко точки в анкетите -- дори в междинния срок след доста месеци и доста безмилостно шейни - и когато икономическата сцена е толкова трудна на вътрешния и международния пазар.

 

Съжалявам, че не бях успях да победя в тези спорове и разбира се, болезнено е да не мога сам да видя толкова много идеи и проекти реализирани. Но както видяхме в Уестминстър, стадният инстинкт е мощен, когато стадото се движи, то продължава напред...

 

Приятели мои в политиката, никой не е незаменим. Нашата брилянтна и дарвинистка система ще произведе друг лидер, също толкова ангажиран да изведе тази страна напред през трудни времена. Не просто помагаме на семействата да го преодолеят, но променяме и подобряваме начина, по който правим нещата -- намаляване на тежестта върху бизнеса и семействата и да, намаляване на данъците, защото това е начинът да генерираме растежа и доходите.

 

Обръщам се и към бъдещия лидер, където и да е той или тя, ще ви дам колкото мога повече подкрепа. И за вас, британската общественост -- знам, че ще има много хора, които ще изпитат облекчение и може би доста ще бъдат разочаровани. И искам да знаете колко съм тъжен, че се отказвам от най-добрата работа на света. Но това са почивките.

 

Искам да благодаря на Кари и нашите деца, на всички членове на семейството ми, които трябваше да търпят толкова много толкова дълго. Искам да благодаря на несравнимата британска държавна служба за цялата помощ и подкрепа, която оказахте на нашата полиция, нашите служби за спешна помощ и разбира се, нашата фантастична NHS, която в критичен момент помогна да удължа моя собствен период на служба, както и нашите въоръжени сили и нашите агенции, които се възхищават по целия свят и нашите неуморни членове, и поддръжници на консервативната партия, чиито безкористни кампании правят нашата демокрация възможна.

 

Искам да благодаря на прекрасния персонал тук в Чекърс .

 

Преди всичко искам да благодаря на Вас, британската общественост, за огромната привилегия, която ми предоставихте. И искам да знаете, че оттук нататък, до идването на новия министър-председател, вашите интереси ще бъдат обслужвани и управлението на страната ще продължи. 

 

Да си министър-председател е образование само по себе си. Пътувал съм до всяка част на Обединеното кралство и в допълнение към красотата на нашия естествен свят, намирам толкова много хора, притежаващи такава безгранична британска оригиналност и са толкова склонни да се справят със стари проблеми по нови начини, че знам, че дори ако нещата понякога могат да изглеждат мрачни сега, бъдещето ни заедно е златно. 

 

Много благодаря на всички. Благодаря Ви.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 33760 |07.07.2022 Познава ли Гешев осъждания 21 пъти автокрадец Ивайло Серафимов? Пази ли го прокуратурата? Дал ли е фалшиви показания за Борисов, Каскета и Божков? . 0| 2852 |07.07.2022 Борис Джонсън ще подаде оставка като лидер на консерваторите днес . 0| 13210 |06.07.2022 Радулов за ”купуването на депутати с биткойни”: Положително е, че в главата на Борисов се случва дигитализация . 0| 2809 |06.07.2022 Още 7 министри от кабинета на Борис Джонсън подадоха оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads