Реклама / Ads
0| 3055 |18.07.2022 НОВИНИ

Борис Джонсън си тръгва, остават бисерите му за Путин, изборите, Шварценегер...

.
Борис Джнсън
Британският сайт Star Insider публикува подбрани през годините ”крилати фрази”, изречени публично от премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън.
 

Вижте някои от тях:


Преди изборите: "Шансовете ми да стана премиер са толкова големи, колкото шансовете да намеря Елвис на Марс или да се преродя като маслина".


За климатичните промени: През септември 2021 г. Борис Джонсън присъства на Общото събрание на ООН и произнася реч, в която призовава за повече усилия за справяне с изменението на климата. Той каза: "И когато жабокът Кермит запя "Не е лесно да си зелен" - Помните ли тази песничка? Искам да знаете, че той греши. Той греши. Лесно е, не само е лесно, но е и доходоносно и е правилно да бъдеш зелен. Няма значение, че според мен беше малко груб с мис Пиги".


За Путин: "Въпреки че прилича малко на домашния дух Доби, той е безмилостен и манипулативен тиранин".


За плуването: "Ако хората искат да плуват в Темза, ако искат да поемат живота си в свои ръце, те трябва да могат да го правят с цялата свобода и радост на нашите предци". Джонсън твърди, че сам е плувал в Темза, по-специално в Чисуик, което е не само забранено, но и изключително опасно, тъй като реката е известна със силните си течения там.


За пинг-понга: "Пинг-понгът е изобретен на трапезите в Англия през XIX век и се е наричал Wiff-waff! И тук, мисля, е разликата между нас и останалите - другите народи, например французите, поглеждат към масата за хранене и виждат възможност да вечерят; ние я поглеждаме и виждаме възможност да играем Wiff-waff".


За наднорменото тегло: "Помислете си: за всичко са ви виновни вашите мазнини". През 2004 г. той написа цяла колона за "Телеграф", в която твърдеше, че затлъстяването е избор. Тогава написа: "Колкото повече държавата се опитва да поеме отговорността за проблема, толкова по-малко разрешим ще стане той".


За технологиите: "В бъдеще гласовата връзка ще бъде във всяка стая и почти всеки предмет: матракът ви ще следи за кошмарите ви, хладилникът ви ще издава звуков сигнал, че сиренето ви свършва, входната врата ще се отваря в момента, в който се приближите, като някакъв мълчалив прислужник".


За търговията: "Пием повече италианско вино от която и да е друга нация в Европа - 300 млн. литра просеко всяка година", каза той през 2016 г., като заплаши италианците, че на острова ще спрат да купуват просеко в случай на лоша сделка за Брекзит: "Италианците няма да изложат това на риск".


За Шварценегер: "Стилът ми на говорене беше критикуван от авторитетен човек като Арнолд Шварценегер. Беше славен момент, приятели, реторическите ми умения да бъдат осъдени от един сричащ австрийски киборг", информира още БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3101 |18.07.2022 Борислав Сандов: По-трудно може да се състави правителство с мандат на БСП, но шансове има . 0| 3814 |16.07.2022 Нинова: Борисов, отново лъжете безогледно! . 0| 3323 |16.07.2022 „Аз три пъти вадя държавата от кризи“: На Борисов му се ще да има стари лаври, на които да полегне . 0| 4617 |16.07.2022 Лена Бориславова: Всяка седмица лъжата по мой адрес е различна. Обмислям да съдя някои медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads