Реклама / Ads
7| 3157 |15.05.2021 НОВИНИ

Борис Цветков: С общи усилия може да направим градския транспорт удобен, редовен и предпочитан

.
Само с общи и последователни усилия може да направим градския транспорт отново удобен, редовен и предпочитан от повечето граждани, а трудът на ватманите и служителите - безопасен и ефективен. Това заяви народният представител от 45-ото Народно събрание и председател на районната организация на БСП – Искър Борис Цветков по време на среща с ватманите в Депо „Искър“ на ”Столичен електротранспорт” ЕАД. Тя беше организирана по инициатива на членове на КТ „Подкрепа“ и със съдействието на експерта от синдиката Ваня Григорова.
 

На срещата ватманите са поставили и редица нерешени проблеми, като неточности и некоректно изчислени разписания, които е невъзможно да се спазят без риск за здравето на водачите и на пътниците, като и несихронизирани светофарни уредби и технически проблеми между таблетите на трамваите и светофарните уредби, които не дават възможност на трамваите да преминават приоритетно, а се налага да изчакват по 2-3 допълнителни минути.

 

Като проблем ватманите са отчели и натовареността им по 8.45 часа с възможност за почивка от само 10-15 минути.

„Служителите в "Столичен електротранспорт" споделиха и че продължават нарушенията от страна на шофьорите да карат по трасето на трамваите, което често се случва по „Шипченски проход“, ул. „Екзарх Йосиф“, ул. „Пиротска“ и др“, заяви Цветков.

Проблем са и неокастрените храсти, клони и дървета, както и нарушената цялост на оградата на трамвайното трасе, което създава предпоставка и реално причинява инциденти с жертви и пострадали граждани, преминаващи неправилно през обособеното трасе при движещи се по него с висока скорост трамваи.

 

„Ватманите споделиха още, че са санкционирани и дисциплинарно наказвани заради независещи от тях закъснения, породени от горните причини“, добави председателят на районната организация на БСП – Искър.

На срещата е станало ясно, че Столична община е незаинтересована и недостатъчна ангажираност с решаване на проблемите, които съществуват от години. Оказва се, че от общината вече втори месец не отговарят на изпратено писмо с конкретните искания на работещите в електротранспорта.

 

Зам.-кметът на СО, отговарящ за транспорта, е отказал участие в срещата поради краткия срок и невъзможност да се подготви. Очаква се тя да се проведе на 31 март 2021 г.

„Взе се решение за провеждане на редовни срещи на всеки два месеца, на които да се отчита направеното по решаването на поставените проблеми и за поставяне и обсъждане на нови проблеми и набелязване на стъпки за решаването им“, съобщи Борис Цветков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 14592 |15.05.2021 Един кариерист хваща Борисов и журналисти за ръчичка, разчиства си терена . 58| 5756 |14.05.2021 Плевнелиев кахърен пак плюе - Радев бил популист, наричал Борисов и Гешев мутри . 21| 4810 |14.05.2021 Германският “Шпигел” замеси Борисов и Меркел в схема с предпазни маски . 4| 4620 |14.05.2021 Мартин Димитров: Борисов ми прилича на онези магазинери от късния соц

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads