Реклама / Ads
29| 11809 |17.11.2023 НОВИНИ

"До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!". Сериозно ли точно Борисов го казва?

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов да подаде оставка. „До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!”, написа той във Facebook.
 

Изказването на Борисов идва особено цинично на факта, че той прецени да не си подаде оставката като премиер при протестите през 2020 година, когато и повече кръв на протестиращи граждани се лееше по същите улици на София, но и в други градове на страната. 

 

Добре помним деня, който нарекохме кървавата сряда - 2 септември, когато десетки хора бяха бити от полицията по време на антиправителствените протести.

 

Помним и кадрите от 10 юли 2020 година за полицейски произвол под колоните на Министерския съвет. Помним и как едно от основните лица, дали разрешение за полицейските действия - бившия главен комисар на МВР Ивайло Иванов, бе назначен от доскорошния кмет на София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ за шеф на Столичния инспекторат. Иванов бе дисциплинарно уволнен през май 2021 заради полицейското насилие срещу протестиращите през лятото на 2020.

 

"А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!", не пропусна лидерът на ГЕРБ да захапа след изборната загуба в София.

 

Впрочем, същото направи и провалилият се кандидат на ГЕРБ за кмет Антон Хекимян - и той захапа новия кмет на София Васил Терзиев, сякаш из цяла Европа при големи прояви на футболни агитки не виждаме съвсем подобни картини на това, което видяхме вчера в София. Може би единствено с по-малко полицейско насилие.

 

Самият Терзиев пък заяви вчера, че всички страни имат принос за случилото се, но не приема при призиви за мирен протест, ситуацията да ескалира по този начин. "Призовавам протестиращите за спокойствие. Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол", призова той. 

 

ФрогНюз
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2620 |17.11.2023 След процедурни игри - днес депутатите пак ще опитат да се произнесат по вота на недоверие . 0| 7151 |17.11.2023 20 години чернодробна хирургия във ВМА и 97 трансплантации зад гърба. Проф. Никола Владов за ФрогНюз . 14| 11150 |16.11.2023 Оглушително мълчание и наглост от БФС след протеста на феновете и мача с Унгария. Емил Костадинов размаха среден пръст . 19| 3884 |16.11.2023 Хекимян насочи пръст срещу Терзиев, не срещу БФС. Кметът бил виновен за хаоса на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads