Реклама / Ads
19| 3680 |16.11.2023 НОВИНИ

Хекимян насочи пръст срещу Терзиев, не срещу БФС. Кметът бил виновен за хаоса на протеста

.
Малко преди 21 ч. в сърцето на София бус на Столичната община се опитва да разчисти боклуците, стъклата и да оправищетите,  нанесените по време на протестите на футболните запалянковци срещу БФС. Кметът Васил Терзиев излезе пред медиите и заяви, че не одобрява по никакъв начин вандалските прояви. От ГЕРБ обаче побързаха да го нападнат - с пост във Facebook Антон Хекимян, който безславно се кандидатира за кмет на София, но не успя да стигне до втори тур, заяви, че именно Терзиев носи вина за ескалацията на протестите. 
 

"Преценката на органите на реда, за да спрат по-големи безобразия, наложи използването на водно оръжие. Тепърва ще се направи оглед на щетите. Камъни са летяли по тези хора, които нямат никакво отношение към състоянието на българския футбол. Не е начинът ти да замеряш с остри камъни всички тези хора, които гледат спокойно и достойно да си свършат работата. Това не го приемам. Тези, които имат отговорност за българския футбол - те да му мислят. Аз мисля за града", заяви Терзиев пред медиите.

 

На въпрос БФС ли са тези, които носят отговорност, Василев заяви: 

 

"Ако погледнем резултатите на нашия футбол - ясно е какъв е отговорът. От четвърто място на световно се радваме че сме равни с Лихтенщайн", посочи Василев и призова БФС да поемат отговорност за това, което се случва. 


Той заяви, че всички страни имат принос за случилото се, но не приема при призиви за мирен протест ситуацията да ескалира по този начин.

"Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!", написа Хекимян в личния си профил. 


Той попита къде е "подготвеният екип" на кмета, с който щял да управлява от първия ден. 


"Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града? Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните – всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев. Защо позволихте агитките да се слеят? Защо допуснахте хора с бомбички и пиротехника? "Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол.“ – коментар на Терзиев пред медиите. Вие обаче сте виновни за хаоса в столицата! Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града! Хората  имат право да протестират срещу корумпирания БФС! оставка за Михайлов!", написа още Хекимян. 


Колегата му Георги Георгиев също побърза да обвини Терзиев за случилото се: 


"Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление, това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички", написа Георгиев. 

 

Най-малко 14 души са пострадали при протестите. От тях - четирима са полицаи. Има и по-тежко ранени. Цялата хронология на протестите може да проследите тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3353 |16.11.2023 Борис Митов за звено 29155 на ГРУ и подривната дейност на Русия в България . 9| 3074 |16.11.2023 Кметът Терзиев призова за спокойствие: София не е виновна за състоянието на българския футбол . 36| 4571 |16.11.2023 Радев отказа да смени шефа на ДАНС. Захапа грозно Асен Василев и скочи да брани интереса на Унгария заради "Газпром" . 30| 10735 |16.11.2023 Пострадали фенове и полицаи на протеста срещу БФС и Боби Михайлов /хронология/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads