Реклама / Ads
3| 2968 |22.11.2023 НОВИНИ

Изслушват Борислав Михайлов в НС

.
Парламентарната спортна комисия изслушва днес председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заради сблъсъците в района на стадион “Васил Левски” по време на мача между България и Унгария. 
 

Преди няколко дни Михайлов беше разпитан и в Комисията за противодействие на корупцията, след като прокуратурата започна проверки заради съмнения за начина, по който БФС се управлява и разходва публични средства. 

 

Припомняме, че на 16 ноември футболни запалянковци от всички клубове поискаха оставката на Боби Михайлов и останалите в БФС заради скандалното управление на любимия спорт през последните 18 години. 

 

Чашата преля заради решението на БФС да премести мача между България и Унгария от София в Пловдив заради намеренията на агитките да протестират от трибуните. БФС се опита да си измие ръцете и със СДВР, които отрекоха да са казвали, че мачът не може да се проведе с публика и ще има проблеми при неговото охраняване. Топката беше прехвърлена и на УЕФА.

 

Протестът обаче се състоя. Градусът на напрежението се покачи допълнително, след като полицията се опита да разпръсне запалянковците с водни оръдия. От агитките хвърчаха пластмасови и стъклени бутилки, мятаха се бомбички. Беше подпален и бус. В сърцето на София бяха причинени сериозни материални щети. Появиха се съобщения за сериозно пострадали хора, а всеки ден наяве излизат все повече и повече случаи на брутално полицейско насилие, довело до уволнението на зам.-министъра на МВР и призиви за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. При протестите бяха задържани десетки.

 

Масово възмущение предизвикаха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона някогашните футболни легенди като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително мълчаливи. Емил Костадинов дори показа среден пръст.

 

Михайлов пък заяви, че няма да подаде оставка и ще насрочи заседание на изпълкома, на което би трябвало това да се случи и да бъде обявена дата за извънреден конгрес на БФС.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2674 |22.11.2023 Трети опит: НС гласува вота на недоверие срещу кабинета “Денков” . 0| 2631 |22.11.2023 Хамас пуска 50 заложници. Израел се съгласи на 4-дневно спиране на огъня . 13| 12638 |21.11.2023 Бащата на шахматната героиня Гергана Пейчева: Похарчили сме 150 000 за кариерата й . 4| 3890 |21.11.2023 Проф. Боян Дуранкев: В последния момент Асен Василев може да извади силни козове за Бюджет 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads