Реклама / Ads
3| 3167 |09.12.2021 НОВИНИ

Борислав Сандов: Коалицията в настоящия ѝ вид е неизбежна

.
Борислав Сандов Източник: БГНЕС
ДБ вече има готовност да подпише коалиционно споразумение. Подписването от страна на ДБ ще стане от Христо Иванов и Атанас Атанасов. Това каза пред БНР Борислав Сандов от Зелено движение, който ще бъде министър на екологията и вицепремиер в бъдещото правителство. „След вчерашните финални срещи не можем да очакваме сериозни промени“, допълни той.
 

Коалицията в настоящия ѝ вид е неизбежна, смята Сандов. 


Запитан произнасят ли се отделните коалиционни партньори по имената, предлагани от останалите, Борислав Сандов коментира:

 

„Прави се предварително, като нагласи, съгласуване, но ПП като мандатоносител са тези, които могат да проявят обструкции. Иначе ще се блокираме. Идеята е ПП да играе ролята на балансьор, те да направят предварителни сондажи.“

 

Има и общи принципи, заложени за състава и структурата на МС, посочи той.

„Не знаем имената на БСП“, даде пример Сандов.

 

Той потвърди, че Агенцията по храните и структурата за горите излизат от Министерството на земеделието и преминават към Министерския съвет.

ДБ е предложила единият вицепремиер да бъде по устойчиво развитие и климатични политики, стана ясно още от думите на Сандов.

 

Относно предложението във всяко министерство да има съветник от партия, различна от тази, чийто е министърът, Борислав Сандов уточни:

 

„Това са едни „допълнителни очи“ от страна на отделните политически формации в широката коалиция. (…) Не е идеята някой да бъде на хранилка.“

 

Освен „надзорниците“, ще продължат да функционират и експертните групи, които преговаряха по отделните политики, допълни Борислав Сандов.

 

Той изрази очакване другите две кандидатури на ДБ за министри да бъдат Надежда Йорданова и Божидар Божанов.

 

Очаква се ДСБ да има номинации за областни управители, за да поеме своята отговорност, след като няма да има свой министър в бъдещия кабинет, поясни още Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3425 |07.12.2021 Борислав Сандов: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите . 10| 3480 |02.12.2021 Крум Зарков: БСП не трябва да мисли за министри, а какво ще допринесе в коалицията . 6| 3254 |28.11.2021 Борислав Сандов: Не са водени разговори за състав на кабинета . 5| 5339 |28.11.2021 Лена Бориславова, ПП: Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads