Реклама / Ads
17| 3932 |15.05.2023 НОВИНИ

Борислав Сарафов отговори на Гешев: Страхувам се за живота си, внезапно да бъда убит като прокурор Колев

.
Борислав Сарафов
Пред журналисти Борислав Сарафов заяви още, че се страхува за живота си и официално поиска да му бъде назначена охрана от ГД ”Охрана” към Министерството на правосъдието. ”За да не се окажа внезапно убит като прокурора Колев по времето на един друг главен прокурор преди 20 години”, каза той.
 

"В този смисъл се обръщам през вас към министъра на правосъдието Крум Зарков, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Защото познавам г-н Гешев и именно затова се страхувам за своя живот. До днес, за разлика от него, аз водех нормален живот, ходих с жена си и с децата си до магазина. За съжаление от днес това за мен и семейството ми няма да бъде възможно, защото познавам методите на г-н Гешев", обясни той.

Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, заяви заместник-главният прокурор Борис в изявлението си.

 

"Днес няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно своята оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Аз ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика, доколкото това изобщо е възможно. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме своите служебни задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите и обществото".

 

Според Сарафов точката на нетърпимост е стигнала дотам, че е необходим "дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото". Обвини Иван Гешев в приватизиране на прокуратурата:

 

"Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да е друг не притежава нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България. Тя е институцията на гражданите, не негова лична, а служителите ѝ не са негови слуги".

 

Гешев сам призна, че държи "Барселонагейт" на трупчета, за да може да извива ръцете на политици. Не може да се държи 3-4 години, за да го използва за изнудване. Днес сам призна, че това конкретно дело зависи от него каза началникът на НСлС Борислав Сарафов във връзка с искането на главния прокурор да напусне поста си.

 

Надявам се, че страхът на колегите не е толкова голям. В прокуратурата работят достойни магистрати и това трябва да се види. Дълбоко се надявам, че всички магистрати разполагат с достойнство и кураж, призова Сарафов.

 

По думите на Сарафов с днешното си изявление Иван Гешев е направил явна заявка за влизане в политиката. Нарече го "неуравновесен човек, който е присвоил прокуратурата като своя собственост".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2735 |15.05.2023 Ясен Тодоров видя опит за преврат в прокуратурата в поведението на Сарафов . 18| 3220 |12.05.2023 Крум Зарков: Трябва да се даде кредит на Сарафов за това, че каза неща, които за първи път излязоха от системата . 5| 3133 |12.05.2023 Атанас Атанасов: Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС, не е съдебна реформа . 16| 3275 |12.05.2023 Официално: Сарафов поиска от ВСС да отстрани Ясен Тодоров от поста заместник-директор на НСлС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads