Реклама / Ads
4| 3434 |21.06.2023 НОВИНИ

Сарафов бесен на МВР за Любена Павлова. Пита кого друг охраняват освен нея?

.
Борислав Сарафов поиска информация от МВР кого друг освен Любена Павлова охранява Източник: БГНЕС
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска информация от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за всички случаи на „прекомерно и неоснователно ангажиране на ресурс на министерството по искане на прокуратурата за охрана на лица по реда на НПК“.
 

Повод за искането на Борислав Сарафов е оповестена публично информация от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за такива случаи, както и необходимостта от оптимизиране на взаимодействието между прокуратурата и МВР в тази област. 

 

В писмото си изпълняващият функциите главен прокурор посочва, че въз основа на информацията, която МВР предостави, незабавно ще се извърши преглед и обоснована преценка на необходимостта от охрана и нейната продължителност спрямо лицата, на които е възложена по всяко конкретно наказателно производство, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

 

Снимка на полицаи, пренасящи мебели на затворен паркинг обиколиха социалните мрежи вчера и предизвикаха коментари. Причината - присъствието в кадъра на Любена Петрова, бившата жена на обявения за издирване Петьо Петров - Еврото.Появиха се спекулации, че снимката е стара.

 

От МВР обаче обясниха, че сучаят е от 18 юни и става дума за охранявано лице, което е било изложено на риск. С постановление на прокуратурата на Петрова е била възложена денонощна лична физическа охрана от органи на СДВР.

 

"Няма съмнение, че се върши нещо незаконно в случая", категоричен бе пред Българската национална телевизия Красимир Мазгалов, изпълнителен секретар на Съюза на съдиите.

 

Полицаите помогнали на Любена да качи мебелите в колата си, защото паркингът на столичния магадин се счита за "високорисково място".

 

"С цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките единствено с цел по-бързото им оттегляне", се допълва в позицията на МВР.

 

Пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР, коментира, че над 160 полицаи се занимават с подобна дейност - охраняване на защитени свидетели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3162 |21.06.2023 Борислав Сарафов се обгражда от дами. Ето коя поема ръководството на следствената служба . 1| 5273 |21.06.2023 Красимир Мазгалов: Не промяна, а замяна в прокуратурата. Сарафов може да бъде назначен и от Пленума на ВСС . 4| 2909 |21.06.2023 Правна комисия изслушва правосъдния министър заради избора на Сарафов . 13| 14129 |20.06.2023 Заменят каскета с фуражка. Ясно е, че за Боби Сарафов са се разбрали ”на едни бели покривки” в ”две други сгради”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads