Реклама / Ads
27| 3538 |05.05.2023 НОВИНИ

Борислав Сарафов обърна палачинката. Доверил се на Гешев за присъствието на децата в колата

.
Източник: БГНЕС
Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си.
 

Това посочва в позиция, изпратена до БТА, директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

 

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него. "Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

 

По-рано днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

 

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, категоричен бе шефът на Националното следствие.

 

Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

 

Интересно е обаче защо зам.-главният прокурор Борислав Сарафов обръща така палачинката и то в момент, в който служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви в парламента, че Гешев не е пътувал в една кола със семейството си. Тази информация даде повод да бъде поискана и оставката на Сарафов.

 

Междувременно обаче говорителката на главния прокурор Сийка Милева обясни, че "ниската компетентност или политическата пропаганда не могат да оправдаят изказвания, които са в противоречие с Конституцията и законите в страната" заради разпространението на информация по производство в нарушение на НПК.

 

На какво се дължи тази разнопосочна реторика можем да гадаем.

 

Интересно е и друго - защо от прокуратурата (по-специално Гешев) не опровергаха информацията за присъствието на семейството му в колата още преди дни, след като не е вярно?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9324 |05.05.2023 Гешев, Сарафов и Тодоров ни сервираха ядрен взрив, оказа се пиратка. Вече трябваше да има оставки . 11| 2971 |05.05.2023 Атанас Атанасов: Сарафов трябва да си подаде оставката . 6| 2821 |03.05.2023 Лена Бориславова чака с нетърпение проектокабинета на ГЕРБ-СДС: Лъха на готовност и компетентност . 14| 2857 |02.05.2023 Борислав Сарафов за атентата: Много добре подготвен и много добре изпълнен план, взривното вещество е самоделно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads