Реклама / Ads
26| 3601 |30.03.2024 НОВИНИ

Бориславова: С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление. Решението е взето отдавна

.
Източник: скрийншот
"Борисов загуби главното си оръжие срещу своите партньори в управлението, което имаше преди, а именно възможността да въздейства по начина, по който е свикнал". Това заяви бившият говорител на кабинета “Петков Лена Бориславова в предаването "Стълбището" по Дарик. 
 

"Борисов се озовава в една реалност, която му е много трудно да управлява, а на моменти му е много трудно и да разбира. Той се озовава в една ситуация, в която няма лостове на влияние, които имаше преди. Лидерът на ГЕРБ има наследството от последните 12 години, в които държи перманентната власт през регулатори и през служби", каза тя.

 

Относно избора на Румен Радев за служебен премиер в лицето на Димитър Главчев Лена Бориславова заяви:

"Радев трябваше да реши дали да избере ярка политическа фигура на ГЕРБ, или господин Андрей Гюров от "Продължаваме промяната", и той направи своя избор. Любопитното е, че този избор явно бил направен още преди да минат формално всички консултации".


"С избора на Главчев ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление", допълни тя.

 

По думите ѝ в разговора си с господин Гюров, Радев по никакъв начин не е отворил темата Андрей Гюров да бъде служебен премиер. 







"Решението за това да се избере ярко лице на ГЕРБ е било направено отдавна, следващите срещи са били абсолютно проформа", допълни тя.


Според нея е трудно да избягаме от абсолютно кристалния отговор, че Димитър Главчев е ярко политическо лице на ГЕРБ.

 

"Радев, както в предишни години, целеше да си избере своеволно аватар, чрез който да прокарва 30-годишни политики в енергетиката, без да носи отговорност за това. Защото няма електорална възможност да бъде оценена тази негова политика, понеже неговият мандат изтича".







Относно влиянието на Борисов Лена Бориславова коментира:

 

"Преди 9 месеца господин Борисов, по различни причини, които той не одобрява и не са му приятни, му се наложи да влезе в една сделка, която беше неизгодна за него. Защото няма толкова ярки политически лица на ГЕРБ в кабинета, а неизгодна, защото му се наложи за първи път, вероятно в неговата политическа кариера, той да се съобразява с политически партии и лидери, които не са от неговата порода. Това не е нашата коалиция ПП-ДБ. Ние не сме хора, които може да управляваш с компромати, например. Той не може да ни изкоши по начин, по който е свикнал да изкошава свои и чужди, за да прави това, което си иска. Също така, ние нямаме, не изповядваме неговите причини и мотиви да бъдем в политиката".

 

"Влезли сме в това нещо, наречено българска политика, именно заради това, че разбираме по друг начин правенето на политика и целите ни не са да вземем нещо за себе си, а да се опитаме всички заедно да живеем в един по-добър свят", заключи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2419 |30.03.2024 Станишев: „Историческите“ промени в Конституцията се оказаха исторически резил . 10| 2601 |30.03.2024 Нинова: Скритата досега сглобка между президента и Борисов вече е явна . 11| 9260 |30.03.2024 Русия за първи път използва тежка авиационна бомба ОДАБ -1500 . 2| 2504 |30.03.2024 5000 деца са евакуирани от Белгородска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads