Реклама / Ads
18| 5905 |16.02.2022 НОВИНИ

Бориславова: Плащат на криминално проявени да участват в протестите на МВР. Човек от списъка на премиера - част от организацията

.
Лена Бориславова Източник: БГНЕС
Вътрешният министър Бойко Рашков ни информира, че тече организация в цялата страна от криминално проявени лица, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в протестите на МВР. Част от тях са купувачи на гласове от различни региони. Те са известни на органите на реда. Освен това, поне едно от лицата, които попадат в списъка с 19-те души, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата, също съдейства за организацията на по-масови протести.
 

Това заяви на брифинг на брифинг началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова.

 

От думите й стана ясно, че министър-председателят ще проведе срещи с представители на потенциално протестиращите групи.

 

Пожарникарите и полицаите искат 20% ръст на заплатите. Те са недоволни от приетия на първо четене бюджет за 2022 г. и съобщиха в понеделник, че планират протести тази седмица. Първата проява на недоволство е насрочена за днес във Варна. През уикенда пък ще има демонстрации в София. За неделя е насрочен национален протест пред Народното събрание. Освен липсата на увеличение на заплатите, служителите са недоволни и от начина, по който се обсъждат структурните промени в МВР.






Междувременно на заседанието на Министерски съвет е решено още във връзка с дефицитите на армията 35 млн. лева да бъдат отпуснати за радиокомуникационно оборудване за танкове и военни машини. Инвестиционните разходи, залегнали в бюджета за подобряване на мобилността на силите, са в размер на 60 млн. лв.

 

По темата за АЕЦ „Белене“ – има коалиционно споразумение в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект – „Белене“ или „Козлодуй“ е по-добър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 10812 |12.02.2022 Лена Бориславова: Гл.прокурор Гешев се опитва да запали война . 4| 3205 |09.02.2022 Мая Илиева: За 2 години медсестрите намаляха с 4 хиляди, плащат ни колкото на една чистачка . 10| 5474 |09.02.2022 Лена Бориславова: Не очаквам МВР да предостави информация на прокуратурата . 9| 3956 |05.02.2022 Нанков с риторика на Борисов: 8 месеца говориха за най-голямото престъпление, а те плащат по същия начин и мишкуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads