Реклама / Ads
10| 4630 |16.02.2011 НОВИНИ

Борисов апелира към НСО за култура на пътя

.
Бойко Борисов
Директорът на Националната служба за охрана ген. Димитър Димитров бе привикан от премиера Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерския съвет.„Моята молба е да има максимална култура на движение.", заяви министър-председателят.
 

"Примерно на моите коли аз съм им разпоредител на пешеходна пътека да спират, и те спират. Има ли хора, те спират, въпреки дали е сигурно, дали не е, спират на пешеходна пътека. По-добре ние да отстъпим път на някого, отколкото … , сутринта едно момиче го пускаха там – дали са му ударили колата с юмрук по тавана, дали не – няма как да знаем”, заяви Борисов на ген. Димитров в присъствието на министрите си.

Изцяло се доверяваме на службата. Молбата ми е, въпреки всички мерки, които са взети, да продължи тази взискателност и да им обяснявате всеки ден, че когато се ударим не казват „шофьора Цецо или Иванчо се удари”, а казват „Борисов се удари”, все едно аз съм я карал тази кола там. Когато я карам, си нося личната отговорност. Макар че, и вие сте го казвали, и аз знам – не е правилно. Благодаря ти за това. Има ли някаква такава ситуация, няма да се крием, който и където е, излиза, обяснява се максимално публично, максимално открито, ако има виновни – наказваме, на всеки се случва. Това е начинът, по който да се реагира”, допълни премиерът Борисов.

В отговор шефът на НСО призна, че в последната година има увеличение с 20-30 % на пътнотранспортните произшествие с коли на негови служители. Анализът на службата обаче показал, че общо взето подготовката на служителите е на едно добро ниво. Проблемът е обаче, че НСО не разполага с полигон, на който шофьорите им да се упражняват за реакция при екстремни ситуации. Търсели помощ при баретите, но техният полигон не давал възможност за разгръщане. „Така или иначе се прави компромис с подготовката, който компромис често води след това и до такива явления, които не бива да допускаме“, заключи ген. Димитър Димитров. В отговор Борисов препоръча на вицепремиера Симеон Дянков „да мисли как да започнем да правим полигон“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 6211 |16.02.2011 А. Първанова: Въпросът на време е Борисов да пожертва Цветанов . 28| 7415 |15.02.2011 Пак инцидент с кортежа на Борисов . 90| 5079 |14.02.2011 Първанов: Не СРС-та, а кризата е проблемът на Борисов . 17| 5009 |14.02.2011 Борисов и Първанов ще обсъждат националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads