Реклама / Ads
47| 5665 |04.06.2020 НОВИНИ

Борисов за борбата с COVID-19: Направихме чудо. И никой колега в света не го направи

.
Бойко Борисов
Това, което правихме е чудо. И никой друг колега в света на успя да го направи. Мангъров ми написа снощи, че когато има победа, героите са много. Това каза премиерът Бойко Борисов на сутрешната пресконференция за борба с коронавируса.
 

100 дни откакто излезе заповедта за създаване на НОЩ. Благодаря на всички, които на своя трудов пост. Когато фактите говорят и много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза. Надяваме се това да утихне.

 

Ние избегнахме това, което видяхте в света. Показахме като нация, че можем да се пазим и съхраняване. Даде се възможност да се подготвят болниците, лекарствата. Успяхме да третираме нашите болни с това, което светът каза, че е най-доброто.

 

Щабът не се разформирова. Той ще работи до 31 декември, ако има по-лоши събития. Той ще отговоря за запасяване с лекарства, предпазни облекла. На електронният сайт ще има информацията в 8 часа. Информацията няма да бъде спряна. Трябва да се научим да живеем с този вирус. В Македония са над 100 случая. И при нас не е утихнал. Но се мъчим да се върнем по-бързо към нормалния начин на живот.  Дано няма повод да се върнем към този Щаб.

 

Благодарност не сме очаквали никога, но последният, която трябва да питат за всяване на паника е Щаба и мен. Всеки ден ме питахте колко са умрелите, гробовете. Нямаше лидер в света, който да не излезе и да каже да си останат хората вкъщи. Само в Северна Корея не чух дали имат някакъв план. Пред очите на хората се случи всичко това. Преди 20-30 години беше Чернобил. Една седмица не се знаеше за това. за радост сега онлайн се случва всичко. Най-меките мерки и навременни, с най-добри резултати, са в България.

 

Две неща са доказани-дистанцията и дезинфекцията. И трябва да се водим от това правило. И от 15-ти нататък ще си мием ръцете. Този, които е по-страхлив да си носи маска. Всяка нощ с Щаба гледаме бройките. Трябва да свикнем с мисълта, че това съществува, няма ваксина и лекарство. Трябва да се пазим. Да, трябва да си миете ръцете. И маските са по желание.  Не възнамеряваме да сваляме карантината за влизащите от някои страни. На 15 юни мислим да пуснем движението между България и Гърция. Обръщам се към народа и хората към тази дисциплина“, допълни той.

 

На въпрос дали са изхарчени 500-те  млн. лева, отпуснати за  МВР и МЗ, Борисов каза:  „Всичко, които се харчи, се харчи по най-прозрачния начин. Ние още не сме приключили. Ако на нас не ни вярват, макар, че не виждам защо, в Испания до 24-ти юни е извънредното положение. Нямам представа колко са изхарчени. Дадохме по 1000 лева на тези, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Има притеснение и риск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9909 |03.06.2020 Калин Тодоров: Олигарсите, укрепнали под крилото на Борисов, махат от хранилката старите вълци . 10| 9553 |03.06.2020 Петър Бояджиев: Външнополитическите поражения за Борисов са огромни от информацията на Божков . 9| 5272 |03.06.2020 Борисов: На 15 юни трябва да паднат всички мерки. Остават само социалните . 51| 8669 |02.06.2020 Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads