Реклама / Ads
35| 5245 |08.03.2020 НОВИНИ

Борисов: Възможно е ”пациент 0” да е дошъл от Гърция

.
Източник: БГНЕС
Възможно е нулевият пациент да е влязъл в страната ни от Гърция. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното заседание на Министерски съвет.
 

Смята се, че именно от него е тръгнала заразата у нас.

 

Храна и вода има достатъчно, хората да не се презапасяват, защото това създава паника, призова премиерът Борисов.

 

"Призовавам нашите сънародници да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плащи и че можем със съвместни усилия да преддолеем и този бич. Да сме много единни, мобилизирани, на макс индустрията да работи да защитим населението и от тоя момент забранявам ви да си ходите по министерствата. Искам да сте ми на разположение 24 часа. Да мога да ви намирам на секундата", нареди премиерът на министрите.

 

В главното интендантство имаме най-добрите машини за кройки на маски и защитни костюми. Днес ще им предоставим плата. За месец можем да си произведем около 3 млн. маски и защитни облекла. По-късно през деня ще кажа и точни цифри за това колко ще произвеждаме на ден”, каза премиерът. Минути по-късно МС забрани износа на защитни средства.


Разпоредено бе МВР и ДАНС да съблюдават за спекула на пазара за такива средства у нас.

 

По предложение на министъра на културата правителството реши да спре събирането на хора на културни мероприятия, включително в театри и кина. Предложението на кризисния щаб беше да се забранят културните събития на закрито само в двата засегнати града, но министър Банов предложи, и това се прие, забраната да се разпростре върху цялата страна.

 

Припомняме, че общо четири са случаите на коронавирус в страната. Диагностицираните са в Плевен и Габрово. Първоначално бе съобщено само за двама души, които са дали две положителни проби на Ковид-19 - 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово.

 

По-късно стана ясно, че са били изпратени и още проби на контактните лица. Две от тях също са се оказали положителни - на 61-годишен мъж от Плевен, настанен в една стая с младият мъж и още една жена - здравен служител в болницата в Габрово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4908 |07.03.2020 Борисов: Тотото може да измъкне ”Левски” от финансовата криза . 13| 4868 |07.03.2020 Борисов: Бургаското пристанище ежедневно се залива с тръби за ”Балкански поток” . 14| 5395 |05.03.2020 Юрий Борисов: Имахме намерение да правим партия, искаха да ни сплашат с ареста за шпионаж . 5| 4000 |04.03.2020 Борисов: План за мигрантите има. Полагаме големи усилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads