Реклама / Ads
10| 4861 |13.03.2020 НОВИНИ

Нови 7 случая на коронавирус у нас

.
Нови 7 случая на коронавирус у нас. За това ни информира премиерът Бойко Борисов след извънредното правителствено заседание.
 

Има една 40-годишна пациентка, която е контактна на един пациент от ВМА, другите - още един контактен, свързан с болната лекарка. Друг от пациентите с положителна проба е 62-годишен мъж, участвал в конференция в Брюксел.

Всичките новорегистрирани са над 40-годишна възраст - има заразени на 68, 80, 59, 57,56 и 40 години. "Част от пациентите са вкъщи на карантина, нищо, че са установени с коронавирус", заяви шефът на ВМА проф. Мутафчийски.

 

Няма промяна в клиничното състояние на болните от Плевен и Габрово. Пациентите във ВМА са в добро състояние, нямат температура, включително и пациентката с пневмонията. В "Пирогов" е стационирано състоянието на интубирания пациент, добави проф. Мутафчийски.

 

"Спираме ресторантите, но кетъринга и доставките по домовете не трябва да спират. Те да работят, но със спазването на всички хигиенни норми. Това би облекчило магазините, в които хората днес се струпват да пазаруват. Имаме храна и провизии за две години - дано хората ни повярват. Имаме запаси и огромни количества – нищо не налага закупуването на десетки бутилки олио от страна на домакинствата", категоричен бе Борисов.

 

"Заповедта на здравния министър от по-рано днес ще претърпи промени – бензиностанциите ще работят, транспорта също ще е активен. Затварянето на границите създават проблем за вноса и износа – знаете, нашата икономика е отворена, а стоките ни са за износ. Искаме да се направят чисти коридори и гишета за шофьорите с тежкотоварни автомобили", коментира министър-председателят.

 

"Моловете не бива да се затварят – според мен аптеките, банките и хранителни заведения в търговските центрове трябва да продължат работа. Но по тази тема ще се консултираме с Щаба", разкри премиерът.

 

Междувременно премиерът е издал заповед занапред министрите да стоят по кабинетите си.  Борисов гарантира, че вече има техническа възможност да заседават дистанционно.

 

От днес до 29 март ще работят само хранителни магазини и аптеки, а до 13 април е обявено извънредно положение в България. Причината за извънредното положение е разпространението на коронавируса - в България заболелите вече са 30 души с една жертва - 66-годишна жена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3727 |13.03.2020 Софийска вода взе мерки срещу разпространението на коронавирус COVID-19 . 29| 15648 |13.03.2020 Кардиолог: Има четири модела за справяне с коронавируса, успешен е швейцарският . 2| 4495 |13.03.2020 Борис Бонев иска мерки срещу икономическата криза, която идва заради коронавируса . 1| 3957 |13.03.2020 Терористите от ИД се уплашиха от коронавируса, инструктират ги как да се пазят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads