Реклама / Ads
22| 5605 |10.03.2020 НОВИНИ

Още два случая на коронавирус у нас. Този път в София

.
Още два случая на коронавирус са били регистрирани у нас. С това общият брой на заболелите става шест.
 

Това съобщи по време на свое изявление в Министерския съвет премиера Бойко Борисов.

 

Диагностицирани са 66-годишна жена и 77-годишен мъж. Те са били настанени в "Пирогов", след като са дали положителни проби за коронавирус. По информация на Министерството на здравеопазването обаче мъжът е на 74 години.

 

Мъжът е постъпил предишния ден с обострена дихателна недостатъчност, като той е бил с предишно белодробно страдание. Жена му постъпва днес, като тя е в по-тежко състояние. И двамата остават за лечение в "Пирогов".

 

Двамата семейство и са работили на "Илиянци"

 

Двамата са имали контакт с 89 души. От МЗ съобщиха, че започва процедура по тяхното изследване и карантиниране. 

 

Заради хоспитализираните пациенти от болницата ще ограничат приема. Мярката е по разпореждане на полицията, а гражданите се препращат към ВМА и Александровска болница.

 

Диагностицирани в неделя бяха общо четирима души - двама в Плевен и двама в Габрово. В Плевен става дума за двама мъже, споделяли една и съща болнична стая. В Габрово пък диагностицираните са 75-годишна жена и медицинска сестра, като двете не са имали контакт помежду си.

 

Заради регистрираните у нас случаи се наложи и предприемането на спешни мерки. Бяха преустановени масовите мероприятия на закрито, културните и спортните събития - отменени. Износът на стоки също е спрян, като в момента производителите на шивашки изделия у нас са се съсредоточили върху осигуряването на предпазна екипировка за медицинските служители у нас.

 

Борисов разговаря с европейските лидери на страните-членки по повод епидемията от коронавирус на стария континет. Опасенията на ЕС са, че близо 60% от населението на съюза може би ще преболедува Ковид-19.

 

В момента цяла Италия е под карантина. Ботушът се превърна в огнището на заразата в Европа.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4364 |10.03.2020 Българските хорър болници: Мъж без симптоми на коронавирус лежи в ужасяващи условия . 7| 4113 |10.03.2020 Медици на бунт - нямали защитни облекла срещу коронавируса . 3| 3721 |10.03.2020 Осемте съмнителни проби за коронавирус у нас - отрицателни . 7| 4613 |10.03.2020 Социален антрополог: Коронавирусът не е достатъчно апокалиптичен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads